Tuesday, 23 April, 2024

Αποδοκίμασαν τον Τραμπ στο λαϊκό προσκύνημα για τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα “vote him out” υποδέχτηκε το πλήθος τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στην ανώτατη, προοδευτική δικαστή, γνωστή για τους αγώνες της για την ισότητα των γυναικών, που πέθανε την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Τραμπ έφθασε συνοδευόμενος από τη Μελάνια Τραμπ που ήταν ντυμένη στα μαύρα. Στάθηκε σιωπηλός για μερικά λεπρά πίσω από το ρτης Γκίνσμπεργκ που ήταν καλυμμένο με την αμερικανική σημαία, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο, Η κίνησή του αυτή, να δώσει το “παρών στο λαϊκό προσκύνημα για την Γκίσνμπεργκ είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη εκ μέρους του, αφού δεν συνηθίζει να τιμά κατ’ αυτόν τον τρόπο προσωπικότητες με διαφορετικές πολιτικές απόψεις από τις δικές του, καθώς είναι γνωστή η κόντρα που είχε με την Γκίνσμπεργκ.

“Τιμήστε την επιθυμία της” φώναζαν ορισμένοι, αναφερόμενοι στην τελευταία επιθυμία που εξέφρασε η δικαστής, να μην αντικατασταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι την ορκωμοσία ενός νέου προέδρου, τον Ιανουάριο του 2021. Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο αμφισβητεί ότι όντως η Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ εξέφρασε μια τέτοια επιθυμία, όπως μεταφέρθηκε από την εγγονή της και μάλιστα ειρωνεύτηκε ότι “μοιάζει με ανακοίνωση” της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Το Σάββατο ο Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει το όνομα της υποψήφιας που θα προτείνει για τη θέση που έμεινε κενή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο διορισμός θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι είπε ότι οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα αλλά θεώρησε τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα φριχτά και ασεβή ενώ ο πρόεδρος τιμούσε τη δικαστή Γκίνσμπουργκ. “Τα συνθήματα ήταν φοβερά αλλά σίγουρα τι να περιμένεις όταν είσαι στην καρδιά του βάλτου” είπε η εκπρόσωπος Τύπου. Ο ίδιος ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι άκουσε τα συνθήματα αλλά είπε ότι δεν ήταν και τόσο δυνατά. “Με δυσκολία μπορούσαμε να τα ακούσουμε από εκεί που ήμασταν” είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ενώ χαρακτήρισε την Γκίνσμπεργκ εκπληκτική γυναίκα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου