Friday, 29 March, 2024

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία – Ο Στρατός κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Αρμενία – Ο Στρατός κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί
Απόπειρα πραξικοπήματος κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Στρατός είχε νωρίτερα καλέσει τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Τις τελευταίες ημέρες ασκείται πίεση στον Πασινιάν με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκκλήσεις να παραιτηθεί, κατηγορούμενος από τους επικριτές του για καταστροφική διαχείριση της σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν με διακύβευμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο Αρμένιος Πρωθυπουργός έχει καλέσει σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν.
Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Τι ζήτησε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός. Την ανακοίνωση συνυπέγραψαν οι επιτελείς του και περισσότεροι από 35 κορυφαίοι στρατιωτικοί. “Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν λογικές αποφάσεις σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για τον λαό της Αρμενίας. Λόγω αυτής της κατάστασης οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας ζητούν την παραίτηση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου