Friday, 29 March, 2024

Αυστρία καλεί Πούτιν για ενδεχόμενη προμήθεια του εμβολίου Sputnik-V

Το ενδεχόμενο να προμηθευτεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, καθώς και την από κοινού παραγωγή του

συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα, Παρασκευή, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, βάσει ανακοίνωσης που εξέδωσε το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα αντιμετώπισης της νόσου, όπως και οι δυνατότητες να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, καθώς και η οργάνωση της από κοινού παραγωγής του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Παράλληλα, προστίθεται ότι «συμφωνήθηκε να υπάρξουν περαιτέρω πυκνές επαφές μέσω των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών».
Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, επισημαίνεται επίσης, ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της αυστριακής πλευράς.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χορηγεί στους πολίτες της το ρωσικό εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.
Η Βουδαπέστη βρίσκεται συχνά σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και επέκρινε πολλές φορές τη διαδικασία έγκρισης και αγοράς εμβολίων από τις Βρυξέλλες, η οποία «είναι πολύ αργή», σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.
Αφού αρχικά συνάντησε επιφυλάξεις, το ρωσικό εμβόλιο έπεισε στη συνέχεια τους ειδικούς για την αποτελεσματικότητά του. Το εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό Lancet δημοσίευσε αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία το Sputnik V είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 91,6% απέναντι στις συμπτωματικές μορφές της Covid-19.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου