Friday, 19 April, 2024

Αυστραλία: Ευθανασία σε κροκόδειλους για να δουν εάν έχουν κατασπαράξει ανθρώπους

Αυστραλία: Κάνουν ευθανασία στους κροκόδειλους για να δουν εάν έχουν κατασπαράξει ανθρώπους που αγνοούνται
Μπορεί να έχουν στο στομάχι τους ανθρώπινα λείψανα μετά την εξαφάνιση ανθρώπων
Κίνδυνος θάνατος αποτελετούν οι κροκόδειλοι στο βόρειο Κουίσλαντ της Αυστραλίας με τις αρχές να κάνουν ευθανασία σε ερπετά που μπορεί να έχουν στο στομάχι τους ανθρώπινα λείψανα μετά την εξαφάνιση ανθρώπων.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» , οι αρχές υπέβαλαν σε ευθανασία έναν δεύτερο κροκόδειλο προκειμένου να διερευνήσουν εάν είχε κατασπαράξει ένα 69χρονο ψαρά η τύχη του οποίου αγνοείται τα τελευταία 24ωρα.

«Το ερπετό, μήκους περίπου 3 μέτρων, υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε ευθανασία από αξιωματικούς του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστημών κοντά στο νησί Χιντσιμπρουκ», όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, οι αρχές εντόπισαν ανθρώπινα λείψανα σ΄έναν άλλον κροκόδειλο, μήκους 4 μέτρων, που αιχμαλώτισαν το Σάββατο στην περιοχή «Gayundah Creek», κοντά στο σημείο όπου ο άντρας εξαφανίστηκε. «Οι έρευνες για τον δεύτερο κροκόδειλο είναι σε εξέλιξη και οι πληροφορίες θα παρασχεθούν στον ιατροδικαστή», δήλωσε ο επιθεωρητής που έχει αναλάβει την υπόθεση, Άντριου Κόουι.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο 69χρονος άντρας πήγε για ψάρεμα την Πέμπτη και έπρεπε να επιστρέψει μέσα σε μια ώρα, αλλά έκτοτε αγνοείται. Οι λιμενικοί βρήκαν αναποδογυρισμένο σκάφος του την Παρασκευή με ζημιές που υποδηλώνουν ότι έχει δεχθεί επίθεση από κροκόδειλο. Εάν επιβεβαιωθεί από τις αρχές ότι έχει κατασπαράξει τον ψαρά, τότε θα είναι η τρίτη επίθεση κροκόδειλου στο Κουίνσλαντ αυτόν τον μήνα. Ωστόσο, δύο κολυμβητές στις περιοχές Cairns και Weipa είχαν τύχη-βουνό αφού κατάφεραν να γλυτώσουν από τα κοφτερά δόντια των ερπετών. Τα ερπετά αυτά είτε υποβλήθηκαν σε ευθανασία είτε μεταφέρθηκαν σε φάρμα κροκόδειλων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου