Friday, 29 March, 2024

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε κολυμβητή

Καρχαρίας επιτέθηκε και σκότωσε κολυμβητή στα ανοικτά παραλίας του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, στην πρώτη θανάσιμη τέτοια επίθεση εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

«Κάποιος κολυμπούσε και ένας καρχαρίας ήρθε και του επιτέθηκε», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Κρις Λίντο στο δίκτυο Nine.

«Ακούσαμε μια κραυγή και γυρίσαμε, φαινόταν σαν ένα αυτοκίνητο να είχε πέσει στο νερό, είδαμε νερό να πετάγεται, και τότε ο καρχαρίας δάγκωνε τον άνθρωπο και υπήρχε παντού αίμα».

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας εκτίμησε ότι ο καρχαρίας ήταν μήκους 4,5 μέτρων.

Η πολιτειακή κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια σε τεχνολογία, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι επιθέσεις καρχαριών κατά μήκος των ακτών της, εν μέσω ανησυχιών από τους πολίτες, όπως αναφέρουν πηγές. Συγκεκριμένα ανέπτυξαν δίχτυα σε 51 παραλίες, drones και σταθμούς παρακολούθησης καρχαριών, που μπορούν να εντοπίσουν λευκούς καρχαρίες μέσω δορυφόρου και να στείλουν προειδοποίηση όταν εντοπίζεται κάποιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η πρώτη θανάσιμη επίθεση καρχαρία στο Σίδνεί από το 1963. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών δήλωσε, πως όταν οι διασώστες έφθασαν στο σημείο, το θύμα είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και «δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου