Friday, 19 April, 2024

Αυστραλία: Ομαδικός βιασμός 5χρονου από 4 ανήλικους σε κοινότητα Αβοριγίνων

Αδιανόητος ομαδικός βιασμός ανηλίκου από άλλους ανηλίκους, έχει σοκάρει την Αυστραλία! Πεντάχρονο αγόρι φέρεται ότι βιάστηκε

από ομάδα παιδιών, όλα τους κάτω των 13 ετών, σε μια απομονωμένη παραλία στην κοινότητα των Αβοριγίνων, στο βόρειο Κουίνσλαντ.
Η επίθεση έγινε την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τα τέσσερα αγόρια που κατηγορούνται έχουν τεθεί υπό κράτηση, με την κοινότητα των 800 Αβοριγίνων να ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να τα δεχτεί πάλι στις τάξεις της.
Η επίθεση που υπέστη ο πεντάχρονος, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Australian, ήταν τόσο βίαια, που το παιδί χρειάστηκε ιατρική φροντίδα και έγινε αερομεταφορά του στο νοσοκομείο Κάιρνς, που βρίσκεται 800 χλμ. μακριά!
Οι ντόπιοι λένε ότι αυτό που συνέβη έχει διαλύσει πολλές οικογένειες και άνοιξε πάλι πληγές από ένα σοκαριστικό σεξουαλικό έγκλημα, που συνέβη 15 χρόνια πριν. Τότε ένα 10χρονο κοριτσάκι βιάστηκε ομαδικά από εννέα άρρενες, ηλικίας 13 έως 25 ετών! Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί με ήπια νοητική καθυστέρηση, καθώς η μητέρα του ήταν αλκοολική.
Και οι ίδιοι θύματα
Αν και οι δράστες παραδέχτηκαν την ενοχή τους, ο δικαστής τότε τους είχε αθωώσει, λέγοντας ότι το κοριτσάκι πιθανότατα συναίνεσε και ότι οι βιαστές ήταν και οι ίδιοι θύματα εκτεταμένης σεξουαλικής κακοποίησης από άλλα μέλη της κοινότητας!
Η απόφαση αυτή είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων, με τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ να δηλώνει «αηδιασμένος».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου