Friday, 19 April, 2024

Αυτοκτόνησε δεκάχρονη αυτόχθονας της Αυστραλίας

Συντετριμμένη η κοινότητα των Αβοριγίνων για το θάνατο του «μοναχικού» κοριτσιού

Ο ξαφνικός θάνατος ενός δεκάχρονου κοριτσιού, ο οποίος αποδίδεται σε αυτοκτονία, έχει βυθίσει στο πένθος μια απομακρυσμένη κοινότητα αυτοχθόνων της δυτικής Αυστραλίας. Οργανώσεις στήριξης των αυτοχθόνων προσπαθούν να βρουν απαντήσεις καθώς πρόκειται για τη 19η αυτοκτονία αυτόχθονα στην Αυστραλία από τις αρχές τους έτους.

Η σορός του κοριτσιού εντοπίστηκε στην Λούμα της επαρχίας Κίμπερλι την Κυριακή. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο θάνατος του «μοναχικού» παιδιού έχει συγκλονίσει τους αυτόχθονες. «Είχε βιώσει πολλές τραγωδίες και τραυματικές εμπειρίες στο μικρό διάστημα της ζωής της. Το κοριτσάκι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας αυτοκτονίας συγγενικού της προσώπου, της αδελφής της», δήλωσε τοπική αξιωματούχος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της ζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα. Πρόσφατα είχε μετακομίσει στο σπίτι μιας ανάδοχης οικογένειας.

Ο ειδικός σε θέματα πρόληψης αυτοκτονιών, Τζέρι Γκεοργκάτος, δήλωσε στο BBC ότι οι αυτόχθονες Αυστραλοί, ηλικίας 14 ετών και κάτω, έχουν εννέα φορές μεγαλύτερες τάσεις αυτοκτονίες από ό,τι ο γενικός πληθυσμός της χώρας. «Δεν είναι η πιο μικρή σε ηλικία αυτοκτονία που έχω δει», είπε ο κ. Γκεοργκάτος στο BBC.

athensvoice.gr

Αυτοκτόνησε δεκάχρονη αυτόχθονας της Αυστραλίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου