Friday, 29 March, 2024

Αφγανιστάν: Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο ένοπλους άνδρες – Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο ένοπλους άνδρες σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί προσπαθούν

να φύγουν από τη χώρα, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του Πενταγώνου.
«Εν μέσω χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί ειρηνικά, δύο άτομα κράδαιναν τα όπλα τους με απειλητικό τρόπο», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτός ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Τους σκότωσαν και τους δύο».

Χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με ανθρώπους να γαντζώνονται στα αεροπλάνα ώστε να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Νωρίτερα το Reuters ανέφερε πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν την ώρα που προσπάθησαν να επιβιβαστούν. Ωστόσο νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα κόβουν την ανάσα καθώς φαίνεται άνθρωποι να πέφτουν από αεροσκάφη που έχουν απογειωθεί.
Από τη στιγμή που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν ουσιαστικά την εξουσία στο Αφγανιστάν το κύμα εξόδου από τη χώρα είναι τεράστιο με τους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιβαστούν με κάθε τρόπο στα αεροπλάνα που φεύγουν από την Καμπούλ.
Τα τοπικά μέσα έκαναν λόγο για δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους καθώς έπεσαν από αμερικανικό αεροπλάνο C-17 στο οποίο είχαν γαντζωθεί και εκείνο απογειώθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου