Tuesday, 23 April, 2024

Βέλγιο: Διαψεύδεται η σύλληψη του καταζητούμενου για τις επιθέσεις

Η εισαγγελία διέψευσε αντικρουόμενες αναφορές για το εάν είχε συλληφθεί ή όχι ο ο βασικός καταζητούμενος για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Η βελγική εφημερίδα DH υποστήριζε ότι συνελήφθη στο Άντερλεχτ

αλλά η βελγική Libre υποστηρίζει ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο καταζητούμενος. Δεν υπήρξε εξαρχής επιβεβαίωση της σύλληψης από άλλη πλευρά πέραν της πρώτης εφημερίδας που το είχε μεταδώσει.
Η βελγική εισαγγελία είχε προγραμματίσει από νωρίς συνέντευξη Τύπου στις 13:00 (τοπική) και θα αναφερθεί τότε στο εάν συνελήφθη ο κατητούμενος. Όπως μεταδίδει η βελγική Soir, μέχρι τότε η εισαγγελία δεν επιβεβαιώνει τη σύλληψη.
Η βελγική εφημερίδα DH υποστήριξε ότι συνελήφθη στο Άντερλεχτ, ωστόσο στη συνέχεια η βελγική Libre υποστήριξε ότι ο συλληφθείς δεν είναι ο Λαχράου. O καταζητούμενος αναφερόταν ως ο Ναζίμ Λαχραουί και πιστεύεται ότι ο άνδρας με τα λευκά στις φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας από το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ. Θεωρείται επίσης, σύμφωνα με τις διαρροές, ότι συνδέεται και με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου: Γενετικό του υλικό είχε βρεθεί σε σπίτια από τα οποία είχαν περάσει οι δράστες και οι συνεργοί στο μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα.
Newsroom ΔΟΛ

Βέλγιο: Διαψεύδεται η σύλληψη του καταζητούμενου για τις επιθέσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου