Thursday, 28 March, 2024

Βενετία: Ο Άγιος Βασίλης βγήκε με φουσκωτό, λόγω πλημμυρών

Πλημμύρισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία την Τρίτη από την παλίρροια, που προκλήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους

που ήταν ισχυρότεροι από το προβλεπόμενο και ένα πειραματικό σύστημα φουσκωτών φραγμών δεν ενεργοποιήθηκε για να αποτρέψει την εισβολή του νερού στην πόλη.

Ωστόσο, κάποιοι βρήκαν εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους. Όπως για παράδειγμα ο Άγιος Βασίλης. Ένας άνδρας ντυμένος Άγιος Βασίλης ανέβηκε σε έναν φουσκωτό παπαγάλο και έκανε βόλτα στα πλημμυρισμένα κανάλια.

Το σύστημα που δεν απέτρεψε την πλημμύρα, ενώ βρίσκεται ακόμη σε πειραματική φάση, ενεργοποιείται όταν η παλίρροια προβλέπεται να φτάσει τουλάχιστον 1,3 μέτρα. Η παλίρροια της Τρίτης προβλεπόταν να φτάσει τα 1,25 μέτρα. Αντίθετα, συνέχισε να ανεβαίνει, σε ύψος 1,38 μέτρων, αργά το απόγευμα.

Μερικά καταστήματα πλημμύρισαν και προκλήθηκαν υλικές ζημιές. «Δυστυχώς, ο καιρός είναι πιο ελεύθερος από εμάς. Κάνει ό, τι θέλει », είπε ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro με θλίψη, αναφερόμενος στους ισχυρότερους από τους αναμενόμενους ανέμους που έπληξαν την Αδριατική. Σημειώνοντας ότι το σύστημα βρισκόταν ακόμη στο πειραματικό στάδιο, ο δήμαρχος είπε ότι χρειάστηκαν «ταχύτερα πρωτόκολλα» για την ενεργοποίησή του, εν όψει των πλημμυρών της Τρίτης.

Πηγή: ABC News

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου