Friday, 29 March, 2024

Βούλγαρος ΥΕΘΑ: Βέτο στα Σκόπια γιατί είναι ψεύτες και ιστορικοί καταχραστές

Ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εθνικής άμυνας της γειτονικής χώρας Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι το βουλγαρικό βέτο

στα Σκόπια θα συνεχίσει μέχρι οι Σκοπιανοί να εγκαταλείψουν την ιστορική παραχάραξη.
Ο Βούλγαρος αξιωματούχος ξεκαθάρισε στα Σκόπια ότι εάν θέλουν να γίνουν μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να συμμορφωθούν απόλυτα με την ιστορική αλήθεια και να αποδείξουμε έμπρακτα την μεταμέλεια του απέναντι στην Βουλγαρία, ειδάλλως η Βουλγαρία δεν πρόκειται να κάνει καμιά παραχώρηση απέναντι στα Σκόπια.
Ο ανώτατος αξιωματούχος της Βουλγαρίας συνέχισε λέγοντας ότι οι Σκοπιανοί λένε ψέματα, και ειδικά ο πρωθυπουργός τους, όταν διαδίδουν ότι η Βουλγαρία παραβίασε το άρθρο 2 της συμφωνίας, για την επίλυση διμερών ζητημάτων με τις γειτονικές χώρες στα πλαίσια της καλής γειτονίας.
Ο Καρακατσάνοφ μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η Βουλγαρία δεν πρόκειται να ξεκινήσει πάλι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, διότι εδώ και τρία χρόνια οι Σκοπιανοί εξαπατούν την βουλγαρική πλευρά και δεν εφαρμόζουν τίποτα από όσα είχαν συμφωνήσει με την Βουλγαρία. Δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόοδος, όπως είπες συγκεκριμένα. Αντίθετα, ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εθνικής άμυνας, υποστήριξε ότι τα Σκόπια συμπεριφέρονται επιθετικά, Επιχειρούν να αλλοιώσουν και να κλέψουν την βουλγαρική ιστορία, χρησιμοποιούν ρητορική μίσους κατά της Βουλγαρίας, αλλά έχουν και απαράδεκτες διεκδικήσεις κατά της Βουλγαρίας!
Η Βουλγαρία θα συνεχίσει να επιβάλει βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων, διότι δεν πρόκειται να ανεχθούν έναν τέτοιο γείτονα ο οποίος αμφισβητεί ανοιχτά την ιστορία και το μέλλον της Βουλγαρίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

newsbreak

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου