Thursday, 28 March, 2024

Βραζιλιάνος σέρφερ έχασε τη ζωή προσπαθώντας να δαμάσει πελώρια κύματα

Θρήνος στην Βραζιλία καθώς ο θρυλικός σέρφερ και πρωτοπόρος του αθλήματος Μάρσιο Φρέιρε έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, την ώρα που

προσπαθούσε να δαμάσει γιγαντιαία κύματα σε ακτή της κεντρικής Πορτογαλίας. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η τοπική ναυτιλιακή αρχή.

Όπως έγινε γνωστό, το  προσωπικό ασφαλείας κατάφερε με τζετ σκι να μεταφέρει τον 47χρονο από την θάλασσα στην παραλία, αλλά όλες οι προσπάθειες των διασωστών να τον επαναφέρουν στην ζωή απέτυχαν.

Ο Φρέιρε ήταν ένας από τους τρεις Βραζιλιάνους σέρφερ που έγιναν γνωστοί ως “Mad Dogs” μετά την κατάκτηση του γιγαντιαίου κύματος «Jaws» στη Χαβάη και εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ Mad Dogs του 2016.

Θρήνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άλλοι κορυφαίοι σέρφερ πλημμύρισαν τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις στο Instagram με αποχαιρετιστήριες αναφορές στον Βραζιλιάνο θρύλο.

«Έκανε σέρφινγκ όλη μέρα με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Έτσι θα τον κρατήσω στη μνήμη μου. Θρύλος», έγραψε σε στόρι του στο Instagram ο σέρφερ μεγάλων κυμάτων Nic von Rupp. «Σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν πολύ καλό φίλο και έναν θρυλικό σέρφερ, τον Μάρσιο Φρέιρε. Ήταν τόσο χαρούμενο πνεύμα, πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του… Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου», έγραψε ο αθλητικός φωτογράφος Fred Pompermayer.

Το Nazare τις κεντρικής Πορτογαλιάς είναι γνωστός προορισμός για τους σέρφερ καθώς διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα κύματα στον κόσμο. Τα κύματα μεγεθύνονται από ένα υποθαλάσσιο φαράγγι βάθους 5 χιλιομέτρων που καταλήγει εκεί όπου ο Βόρειος Ατλαντικός συναντά την ακτογραμμή κοντά σε ένα παλιό ψαροχώρι.

Ο Χαβανέζος Garrett McNamara έβαλε το Nazare στο χάρτη το 2011, όταν έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο κύμα που έχει «κατακτηθεί» ποτέ, στα 23,77 μέτρα (78 πόδια).

Ο Βραζιλιάνος Rodrigo Koxa βελτίωσε το ρεκόρ του McNamara το 2017, επίσης στο Nazare, και ο Γερμανός Sebastian Steudtner έσπασε το ρεκόρ ξανά εκεί το 2020, κάνοντας σερφ σε κύμα 86 ποδιών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου