Thursday, 28 March, 2024

Βρετανία: Αστυνομικοί πήραν σηκωτή ηλικιωμένη διαδηλώτρια

Εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον ζητά ο συντηρητικός βουλευτής, Τσαρλς Ουόκερ, για τη σύλληψη μιας ηλικιωμένης διαδηλώτριας έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας.

Το βίντεο με το περιστατικό δείχνει τρεις αστυνομικούς να σηκώνουν μια γυναίκα και την βάζουν στο περιπολικό, την ώρα που ο συντηρητικός βουλευτής Τσαρλς Ουόκερ παρακολουθούσε εμβρόντητος, φωνάζοντας ότι η σύλληψη είναι απαράδεκτη και λέγοντας στους αστυνομικούς: «Πρέπει να έχετε μητέρες!». Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε 3 συλλήψεις στην περιοχή για παραβίαση των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, αφότου μια ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί, κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς για το lockdown. «Αστυνομικοί επενέβησαν και εξήγησαν στους συμμετέχοντες τους ισχύοντες περιορισμούς σχετικά με τις συναθροίσεις άνω των 2 ατόμων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όσοι συνελήφθησαν αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις συστάσεις.

Ο Ουόκερ, ένας επικριτής της πολιτικής του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με το lockdown έφερε το θέμα στο κοινοβούλιο λίγο αργότερα. «Είναι ντροπή. Είναι αντι-βρετανικό, αντισυνταγματικό», τόνισε ο Ουόκερ. «Ήταν μια ηλικιωμένη κυρία που της στέρησαν την αξιοπρέπειά της επειδή είχε την τόλμη να διαμαρτυρηθεί για τα θεμελιώδη δικαιώματά της».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου