Thursday, 28 March, 2024

Βρετανία: Αστυνομικός συνελήφθη πριν συναντήσει 13χρονη για σεξ

Ένοχο για την προσπάθειά του να συναντήσει μια 13χρονη με σκοπό το σεξ έκρινε δικαστήριο στη Βρετανία εν ενεργεία αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο Φρανσουά Ολγουέιτζ, που εργάζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κρίθηκε την Πέμπτη ένοχος για τρία αδικήματα που σχετίζονται με την αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο 52χρονος κατηγορείται ότι επιχειρούσε να αποπλανήσει μια ανήλικη που γνώρισε στο Διαδίκτυο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail.

Στο δικαστήριο ο Ολγουέιτζ είπε ότι εργαζόταν από την κατοικία του όταν άρχισε να μιλά με το κορίτσι, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός σε αποστολή εντοπισμού παιδόφιλων. Αρχικά μιλούσαν σε δικτυακό φόρουμ και στη συνέχεια αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp.

Εκεί έμαθε ότι το κορίτσι λέγεται Κέιτλιν και είναι 13 ετών. Τη ρώτησε: «Είσαι εντάξει με το ότι μιλάμε, θα μπορούσα να είμαι πατέρας σου»;

Οι συνομιλίες τους τον Οκτώβριο του 2021 είχαν πάρει πλέον καθαρά σεξουαλικό χαρακτήρα. Έπειτα από δύο εβδομάδες, κανόνισαν να συναντηθούν. Η «Κέιτλιν» είπε ότι ζούσε στο Μπέιζινστοουκ της νότιας Αγγλίας και εκεί θα γινόταν το ραντεβού.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε McDonald’s, την ώρα που επιχειρούσε να αγοράσει φαγητό για το κορίτσι. Στην έρευνα που έγινε, βρήκαν πάνω του προφυλακτικά, χάπια για τη στύση, λιπαντικό και σοκολάτα σαν «δώρο» για το κορίτσι. Πριν από τη συνάντηση ο Ολγουέιτζ είχε γράψει προς την Κέιτλιν ότι λόγω της ηλικίας της τα πράγματα θα μπορούσαν «να πάρουν πολύ άσχημα τροπή για τους δυο μας, να παραβιάσω τον νόμο, να χάσω τη δουλειά μου, να έλθει η πρόνοια». Για αυτό, όπως έγραφε, «δεν θέλω να συναντηθούμε για σεξ, οπότε θα μιλήσουμε και θα περάσουμε χρόνο μαζί». Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη ότι έχει σεξουαλική επιθυμία για τα παιδιά. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι μιλά με 13χρονη και ότι, αντίθετα, πίστευε πως η συνομιλήτρια είναι ενήλικη που «παίζει» ρόλο για κάποια φαντασίωση.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την προσπάθεια να έχει σεξουαλική επικοινωνία με παιδί, για την παρακίνηση 13χρονου σε σεξουαλική δραστηριότητα και την απόπειρα επικοινωνίας με ανήλικη κάτω των 16 ετών έπειτα από grooming. Δέχτηκε ακόμη την ενοχή του για κατάχρηση της εξουσίας από την εργασία του για σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο κατηγορούμενος θα μείνει υπό κράτηση ως τις 27 Απριλίου οπότε και θα ανακοινωθούν οι ποινές.

Skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου