Thursday, 28 March, 2024

Βρετανία: Νέο σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ένα νέο lockdown κατά του νέου κορωνοϊού για ολόκληρη τη χώρα

παρόμοιο με εκείνο που επιβλήθηκε όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα τον Μάρτιο.
Όπως ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του, όταν η χώρα πολεμούσε την παλιά παραλλαγή «οι συλλογικές μας προσπάθειες λειτουργούσαν και θα συνέχιζαν να λειτουργούν», συμπληρώνοντας ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η νέα μετάλλαξη του ιού, είναι ανησυχητική.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι 50% έως και 70% πιο μεταδοτική, έτσι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν τον ιό και να τον μεταδώσουν, πρόσθεσε.
Τα νοσοκομεία δέχονται επίσης μεγαλύτερη πίεση από την Covid 19 από ό, τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την έναρξη της πανδημίας, είπε.
Ο Τζόνσον σημείωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τα ανησυχητικά στοιχεία, είχε γίνει «ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να θέσουμε τη νέα πιο γρήγορη μετάλλαξη «υπό έλεγχο» και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να περιορίσει αυτήν την μετάλλαξη», δήλωσε ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό του διάγγελμα και πρόσθεσε:
«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει ξανά εντολή να μείνετε σπίτι».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου