Tuesday, 16 April, 2024

Βρετανία: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών για τους μισθούς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δύο χιλιάδες εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα της Βρετανίας καθώς δρομολογούν νέα απεργία για τον επόμενο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το συνδικάτο τους, επικαλούμενο «ισχυρές ενδείξεις» ότι πολλά από τα μέλη του είναι δυσαρεστημένα με την πιο πρόσφατη μισθολογική προσφορά της κυβέρνησης.

Το προσωπικό σε μια σειρά από περιφερειακούς φορείς ασθενοφόρων και νοσοκομείων θα απεργήσει στις 2 Μαΐου, ανέφερε το συνδικάτο Unite σε ανακοίνωση.

«Το συνδικάτο έχει λάβει ισχυρές ενδείξεις ότι πολλά μέλη είναι δυσαρεστημένα με τη συμφωνία και κατά συνέπεια ετοιμάζει περαιτέρω κινητοποιήσεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Το Unite έχει υπάρξει ξεκάθαρο και ειλικρινές ότι δεν πιστεύει πως η μισθολογική προσφορά ήταν αρκετά καλή για τους εργαζομένους στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας)».

Η κυβέρνηση και ορισμένα συνδικάτα του τομέα υγείας συμφώνησαν σε αύξηση μισθών κατά 5% τον Μάρτιο, αλλά το σχέδιο αυτό έπρεπε να εγκριθεί μέσω ψηφοφορίας από τους εργαζομένους. Το Unite έχει προτείνει στα μέλη του να απορρίψουν την πρόταση.

Την Παρασκευή, οι νοσηλευτές στην Αγγλία απέρριψαν την ίδια προσφορά παρά τη σύσταση του δικού τους, ξεχωριστού, συνδικάτου να την αποδεχθούν. Όρισαν επίσης ημερομηνίες για νέες απεργίες.

Το Unite ανέφερε ότι 3.500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 2.000 είναι εργαζόμενοι σε ασθενοφόρα, θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση του επόμενου μήνα, η οποία περιλαμβάνει επίσης απεργία την 1η Μαΐου από τα μέλη του συνδικάτου σε κάποια νοσοκομεία του κεντρικού Λονδίνου. Η ψηφοφορία στο Unite για την πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου.

Τα μέλη του Unison, άλλου συνδικάτου που εκπροσωπεί προσωπικό ασθενοφόρων και άλλους εργαζόμενους υγειονομικών υπηρεσιών, έχουν ψηφίσει υπέρ της πρότασης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου