Thursday, 28 March, 2024

Βρετανία: Το προσωπικό του BBC θα πηγαίνει στο Pride…

Οι κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ανέφεραν ότι οι υπάλληλοι του BBC News δεν πρέπει να παρευρίσκονται σε πορείες για «αμφιλεγόμενα ζητήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι δήλωσαν ότι σήμαινε ότι ενδέχεται να μη μπορούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις Pride, που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των LGBTQ +.
Ωστόσο, ο κ. Davie είπε ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούσαν να παρευρεθούν εάν δεν «πάρουν θέση σε πολιτικοποιημένα ή αμφισβητούμενα θέματα». Άλλωστε είναι διαφορετικό το να παίρνουν απλά θέση, σε σχέση με το να ενημερώνουν και να διαλέγουν απόψεις.
Με στόχο τη διατήρηση της αμεροληψίας του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, η νέα καθοδήγηση είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «εκφράζουν προσωπική γνώμη για θέματα δημόσιας πολιτικής, πολιτικής ή αμφιλεγόμενων θεμάτων».
Ο κ. Davie είπε στο προσωπικό την Παρασκευή: «Δεν υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής στις παρελάσεις Pride. Η καθοδήγηση που δημοσιεύσαμε χθες κατέστησε πολύ σαφές ότι προσωπικό εκτός ειδήσεων και επικαιρότητας και πραγματικής δημοσιογραφίας μπορεί να παρευρεθεί κανείς σε πορείες, και διαδηλώσεις με ιδιωτική του πρωτοβουλία…»
«Υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το προσωπικό που εργάζεται στις ειδήσεις και τις τρέχουσες υποθέσεις και την πραγματική δημοσιογραφία (και τους ανώτερους ηγέτες), αλλά θέλω να είμαι σαφής ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για αυτά τα άτομα να παρευρίσκονται σε κοινοτικές εκδηλώσεις που είναι σαφώς εορταστικές ή αναμνηστικές και δε διακυβεύουν τις αντιλήψεις της αμεροληψίας τους».
Σε κάθε περίπτωση αυτές οι εκδηλώσεις ούτως ή άλλως, εορτάζουν τα δικαιώματα, την ισότητα. Χαρακτηριστικά που έτσι κι αλλιώς ο κόσμος βλέπει και ενημερώνεται.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου