Saturday, 20 April, 2024

Β. Κορέα: «Ο Μπάιντεν είναι αδύναμος και υπέργηρος με άνοια»

Βαριές εκφράσεις κατά του Αμερικανού προέδρου από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα είναι από τις λίγες χώρες που έχει εκφράσει την υποστήριξή της στον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, τώρα προχώρησε σε ύβρεις κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για εγκλήματα πολέμου. Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «στη ρίζα» της σημερινής κρίσης.

«Τόσο ανεύθυνα σχόλια δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρά από έναν απόγονο των γιάνκηδων, δεξιοτεχνών από παλιά στις επιθέσεις και τις ραδιουργίες», ανέφερε σε σχόλιό του, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, συμπληρώνοντας: «Θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα στις διανοητικές του λειτουργίες (σ.σ. εννοεί τον Μπάιντεν), ότι τα ανεύθυνα σχόλιά του δεν είναι παρά απόδειξη της απερισκεψίας ενός υπέργηρου με άνοια», σε ένα κείμενο στο οποίο βέβαια δεν αναφέρεται το όνομα του Αμερικανού προέδρου, αλλά «φωτογραφίζεται».

Βέβαια, ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ηγέτης που έχει μπει ήδη στη λίστα όλων εκείνων που το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει κατηγορήσει με βαριές εκφράσεις. Τον έχει ήδη χαρακτηρίσει «έναν λυσσασμένο σκύλο που καλό θα ήταν να τον σκοτώσουν χτυπώντας τον με ρόπαλο» όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηριστεί «ξεμωραμένος», ενώ η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ήταν για τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ μια «κακιά μάγισσα».

Πηγή: real.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου