Tuesday, 23 April, 2024

Γαλλία: Βρέθηκε ο ένοχος για τον τραγικό θάνατο 29χρονης εγκύου που την κατασπάραξαν σκυλιά

Σοκ είχαν προκαλέσει οι λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου μιας 29χρονης εγκύου που την κατασπάραξαν σκυλιά στη Γαλλία.

Έναν χρόνο πριν, ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας είπε με δάκρυα στα μάτια στο γαλλικό δίκτυο BMF, τον Νοέμβριο του 2019, ότι βρήκε τη σορό της φίλης του, Ελίζα Πιλάρσκι, «γυμνή, με σημάδια από δαγκώματα παντού», στο δάσος του Ρετζ, κοντά στο Παρίσι, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε απ’ την ίδια, στο οποίο του ανέφερε ότι ανησυχούσε για «απειλητικά σκυλιά». Δείτε και εδώ

Όπως είπε ο Κριστόφ Λουσιέν Ζοζέφ , αρχικά εντόπισε μια αγέλη περίπου 30 σκύλων και μετά ανακάλυψε το πτώμα της φίλης του σε μια χαράδρα. Περιέγραψε, μάλιστα, πως είδε κάτι που του φάνηκε αρχικά σαν κορμός, για να διαπιστώσει στη συνέχεια έντρομος ότι ήταν το στομάχι της 29χρονης. Ο Ζοζέφ είπε ότι θεωρούσε υπεύθυνα για τον φρικτό θάνατο της φίλης του κυνηγόσκυλα που μετείχαν σε κυνήγι ελαφιών στην περιοχή. Η αστυνομία είχε τότε συλλέξει δείγματα DNA από 67 σκυλιά για να διαπιστώσει ποια κατασπάραξαν τη γυναίκα, ανάμεσά τους 62 που ανήκουν σε κυνηγετική λέσχη της περιοχής, αλλά και τα πέντε σκυλιά που ανήκαν στο ζευγάρι.

Έξι μηνών έγκυος ήταν η Ελίζα Πιλάρσκι όταν βρήκε τραγικό θάνατο
Η Γαλλική Ένωση Κυνηγών, που εδρεύει στο Παρίσι, αρνήθηκε τότε ότι μπορεί να ενέχονται κυνηγόσκυλα στον θάνατο της 29χρονης. Στη Γαλλία υπάρχουν καταγεγραμμένοι 30.000 κυνηγοί και όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ένωσή τους, «τα σκυλιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί να κυνηγούν συγκεκριμένα θηράματα και να υπακούν στους ανθρώπους σε όλες τις περιστάσεις».

Το μυστήριο λύθηκε έναν χρόνο μετά
Σήμερα, έναν χρόνο μετά, λύθηκε το μυστήριο για τον θάνατο της Ελίζα Πιλάρσκι: η έγκυος γυναίκα θανατώθηκε από τον Κέρτις, τον σκύλο του συντρόφου της, σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, οι οποίες επικαλούνται τεστ DNA που έγιναν σε 67 σκυλιά. Όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ, «τα τεστ DNA απέδειξαν οριστικά ότι δεν ευθύνονται τα κυνηγόσκυλα, αλλά ότι ευθύνεται ο σκύλος Κέρτις, ένα αμερικανικό
Staffordshire που ανήκε στον σύντροφο της άτυχης εγκύου. Με αυτόν τον σκύλο, τον οποίο δεν γνώριζε καλά, πήγε η άτυχη Ελίζα Πιλάρσκι να κάνει περίπατο στο δάσος της περιοχής Ρετζ. Εκεί βρέθηκε νεκρή από τον σύντροφό της, έχοντας υποστεί πολλά και θανατηφόρα δαγκώματα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε δαγκωθεί στο κεφάλι, τον κορμό και τα χέρια, με συνέπεια ακατάσχετη αιμορραγία και μεγάλη απώλεια αίματος.

Οι αναλύσεις DNA πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο εργαστήριο για τα 67 σκυλιά που είχαν ενοχοποιηθεί και μόνον ίχνη του Κέρτις βρέθηκαν στις πληγές της γυναίκας. Τα κυνηγόσκυλα κρίθηκαν αθώα, έγραψε σε ανακοίνωση ο σύλλογος «Rallye la Passion », στον οποίο ανήκουν. Ο σκύλος Κέρτις είχε ήδη υποδειχθεί ένοχος από δύο κτηνιάτρους που κάλεσε η γαλλική δικαιοσύνη και η έκθεσή τους έγινε γνωστή αυτό το Σαββατοκύριακο. «Οι δαγκωματιές αντιστοιχούν στις μασέλες του Κέρτις», ανέφερε η έκθεση.

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον σκύλο όταν αρχίσει να δαγκώνει», σχολίασε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Γκιγιόμ Λεκόκ, δικηγόρος του συλλόγου Rallye La Passion, και ισχυρίστηκε ότι ο Κέρτις είχε εισαχθεί παράνομα στη Γαλλία. Η δικηγόρος της μητέρας της Ελίζας σημείωσε ότι το θύμα δεν γνώριζε καλά τον σκύλο Κέρτις και ότι είχε πρόσφατα γνωριστεί με τον σύντροφό της. «Η Ελίζα δεν ήταν παρούσα όταν εκπαιδευόταν ο Κέρτις και δεν έζησε ποτέ με αυτόν τον σκύλο ούτε είχε την ευκαιρία να μένει μόνη μαζί του», είπε. Στη δίκη έγινε γνωστό ότι ο σκύλος Κέρτις είχε ήδη επιτεθεί δύο φορές και τα ατυχήματα ήταν γνωστά στην αστυνομία. Η γαλλική δικαιοσύνη κατέθεσε αγωγή εναντίον αγνώστου «για δολοφονία εξ αμελείας».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου