Thursday, 28 March, 2024

Γαλλία κατά Βρετανίας: Απειλεί με αντίμετρα

Για την υποχρεωτική καραντίνα στους ταξιδιώτες «Η Γαλλία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ανταποδοτικά μέτρα
μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο από τη βρετανική πλευρά» 

Με «αντίμετρα» απειλεί η Γαλλία το Λονδίνο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνηση να επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ευρώπη. «Σημειώνουμε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και εκφράζουμε τη λύπη μας» ήταν η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, στην ανακοίνωση του Λονδίνου. «Η Γαλλία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ανταποδοτικά μέτρα μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο από τη βρετανική πλευρά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως, από τις 8 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων για όσους φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό, από αέρος, θαλάσσης και σιδηροδρόμων, με στόχο να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, στην ενημέρωση της κυβέρνησης.

Ξεκαθάρισε ότι σε όσους δεν συμμορφώνονται με το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας θα επιβάλλεται πρόστιμο, ύψους 1.000 λιρών -ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις συνθήκες-που θα αφορά την Αγγλία, ή ποινική δίωξη με την δυνατότητα να επιβληθεί απεριόριστο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα έθνη της Βρετανίας θα θέσουν τους δικούς τους κανόνες στις παραβιάσεις του μέτρου. Από την καραντίνα εξαιρούνται συγκεκριμένες ελάχιστες κατηγορίες πολιτών (όσοι έρχονται από την Ιρλανδία, γιατροί που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της Covid-19, κάποιοι εποχιακοί εργάτες αγροτικών εργασιών). Για όσους δεν έχουν κανονίσει πού θα περάσουν τις μέρες της καραντίνας, η κυβέρνηση θα κανονίζει τη διαμονή τους.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου