Thursday, 28 March, 2024

Γερμανία: Κανόνας 2G για ανεμβολίαστους! Μόνο όσοι έχουν κάνει εμβόλιο θα ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ

“Πόρτα” σε ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
Ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ στη Φρανκφούρτη και τις γύρω περιοχές θα επιτρέπουν μόνο στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει από τον κορονοϊό, να μπουν στο κατάστημα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Berliner Zeitung», ο κανόνας «2G» τίθεται σε ισχύ και επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους (geimpft στα Γερμανικά) ή σε άτομα που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid (genessen).
Η κυβέρνηση της Έσσης υπογράμμισε ότι έλαβε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να επιτρέψει στα σούπερ μάρκετ να απαγορεύσουν την είσοδο στους ανεμβολίαστους «κατόπιν αιτήματος του τομέα».
Ακόμη πιο δύσκολη η ζωή για τους ανεμβολίαστους στη Γερμανία
Ο κανόνας 2G επιτρέπει στα καταστήματα να εγκαταλείψουν τους κανόνες για τη χρήση μάσκας και τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, αρκεί οι πελάτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού ή να έχουν νοσήσει. «Αναμένουμε ότι ο κανόνας αυτός θα εφαρμοστεί μόνο για λίγες ημέρες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της κρατιδίου της Έσσης, Φόλκερ Μπουφιέ.
Σημειώνεται ότι, το σύστημα «2G» θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο στη Γερμανία, διότι πολλοί πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, με το επιχείρημα ότι αποκλείει όλους όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν (λόγω θρησκευτικής πίστης ή αλλεργιών κ.α) κι ότι διευρύνει το κοινωνικό χάσμα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι τομείς φιλοξενίας και ψυχαγωγίας στη Γερμανία έχουν τηρήσει τον κανόνα 3G, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους εφόσον μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.
Με τον χειμώνα προ των πυλών, οι γερμανικές αρχές προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες, κάνοντας την πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της δημόσιας ζωής πιο δύσκολη ή δαπανηρή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου