Thursday, 28 March, 2024

Γερμανία: Μία νεκρή μετά από επίθεση χάκερ σε Νοσοκομείο

“Θύμα” κυβερνοεπίθεσης έπεσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Μια ασθενής έχασε τη ζωή της, καθώς οι γιατροί έσπευσαν

να την μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο. Οι εισαγγελείς της Κολωνίας έκαναν λόγο για υπόθεση ανθρωποκτονίας, αποδίδοντας τις ευθύνες στους χάκερ.
Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για την πρώτη κυβερνοεπίθεση, που “κοστίζει” ανθρώπινη ζωή.
Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου. Το Νοσοκομείο “χτυπήθηκε” από τους χάκερ με αποτέλεσμα όλα τα συστήματα να “παραλύσουν”. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης, κλείδωσαν 30 σέρβερ. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ψηφιακό υλικό με τα ιστορικά των ασθενών και αίθουσες χειρουργείων ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν.
Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν σοβαρό κίνδυνο, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί, με δεκάδες χρήστες να διεκδικούν τεράστια ποσά σε κρυπτονομίσματα.
Η ασθενής που έχασε τη ζωή της, είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο και επρόκειτο να προβεί σε κρίσιμη εγχείρηση. Όμως, καθώς τα πάντα είχαν παραλύσει, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αδύνατο. Η ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βούπερταλ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου