Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γερμανία: «Προμηθευτείτε τρόφιμα και υγρά για 10 ημέρες»! Αναλυτικά η λίστα που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φάζερ, προχώρησε σε συστάσεις προς τους πολίτες να εφοδιαστούν με τρόφιμα.

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και αυξάνεται η ανησυχία στις αγορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας να λάβουν προφυλάξεις ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές», είπε η υπουργός στην εφημερίδα «Handelsblatt».

«Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι παροχή έκτακτης ανάγκης».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νάνσι Φάζερ αναφέρθηκε σε μία λίστα που δημοσίευσε η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, η οποία παρουσιάζει ένα παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να προχωρήσουν σταδιακά στην αγορά προμηθειών, χωρίς πανικό, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Υπουργός Εσωτερικών Γερμανίας: Πρέπει να έχουμε τρόφιμα για 10 ημέρες – Η λίστα που έδωσε

«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Ένα παράδειγμα τροφίμων που, σύμφωνα με την υπουργό, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπου για δέκα ημέρες, παρουσιάζεται στην ακόλουθη λίστα:

Πόσιμα υγρά: 20 λίτρα

Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά, Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά

Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά, Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά

Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό, Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά

Ταυτόχρονα, η υπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία της Πολιτικής Προστασίας, στην οποία δίνει «υψηλή προτεραιότητα».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις-πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε. Η υπουργός αναφέρθηκε και στα καταφύγια, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται απογραφή και ότι υπάρχουν ακόμη 599 στη Γερμανία. «Και υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου