Friday, 19 April, 2024

Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου»

Σε τεστ για προσβολή από τον κορωνοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στη Γερμανία από «περιοχές κινδύνου»

δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων.
Το αίτημα για το συγκεκριμένο μέτρο είχε ζητήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ. Εστιάζοντας στους τουρίστες οι οποίοι θα επιστρέψουν από περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, εντός και εκτός Ευρώπης, ο Σέντερ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κάποιοι ταξιδιώτες «να επιστρέψουν μαζί με τον κορωνοϊό» και ανακοίνωσε ότι στο κρατίδιο του, ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, όποιος προσγειώνεται στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, μπορεί εθελοντικά να υποβληθεί σε τεστ δωρεάν.
Η τοπική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Σέντερ, προσανατολίζεται να εγκαταστήσει σταθμούς εθελοντικών τεστ τόσο στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, όσο και σε συνοριακά περάσματα από την Αυστρία. Περαιτέρω, τάχθηκε υπέρ της επιβολής υποχρεωτικής εξέτασης σε όλη τη χώρα για όλους όσοι επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου», ζητώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προωθήσει την σχετική νομοθεσία και παράλληλα να επαναξιολογήσει τον βαθμό επικινδυνότητας των διαφόρων χωρών -«και εντός Ευρώπης».
Υπέρ της υποχρεωτικής διενέργειας τεστ για όλους τους ταξιδιώτες οι οποίοι φθάνουν στην Γερμανία μετά τις διακοπές, τάχθηκε σήμερα και ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την πολιτική Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος είναι και καθηγητής Επιδημιολογίας. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει το ταχύτερο δυνατό να εξετάσει εάν είναι εφικτό να γίνονται υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ-σε όλους ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως του εάν ταξίδεψαν σε «επικίνδυνη περιοχή»-κατά την επιστροφή από τις διακοπές», δήλωσε σήμερα ο Λάουτερμπαχ στην ιστοσελίδα Watson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει προηγουμένως να εξεταστούν οι νομικές και πρακτικές διαστάσεις του θέματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου