Friday, 29 March, 2024

Γερμανός, παιδόφιλος και επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Ο Γερμανός, Κρίστιαν Μπρίκνερ, είναι και επίσημα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 15 χρόνια, δήλωσαν Πορτογάλοι εισαγγελείς.

Ο Μπρίκνερ είναι καταδικασμένος βιαστής και χαρακτηρίστηκε από τους Πορτογάλους ως «arguido», που μεταφράζεται ως «κατονομασμένος ύποπτος» ή «επίσημος ύποπτος», ωστόσο δεν έχει συλληφθεί ή κατηγορηθεί ακόμα.

Οι εισαγγελείς στο Φάρο δεν κατονόμασαν δημόσια τον άνδρα, αλλά ανέφεραν ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος από τις γερμανικές αρχές κατόπιν αιτήματός τους.

Όσον αφορά στα αίτια της απόφασης, οι Πορτογάλοι όρισαν τώρα τον Γερμανό επίσημα ύποπτο της υπόθεσης γιατί παρήλθαν τα 15 χρόνια μέσα στα οποία οι υποθέσεις διώξεων σοβαρών εγκλημάτων μπαίνει στο αρχείο. Οι αρχές της Πορτογαλίας ήθελαν να «κρατήσουν τις επιλογές τους ανοιχτές

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Praia da Luz στην Πορτογαλία.

Είναι η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι εισαγγελείς εντόπισαν επίσημο ύποπτο για την υπόθεση, αφού η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚαν, οι γονείς της Μαντλίν, θεωρήθηκαν αρχικά ύποπτοι το 2007, αλλά αργότερα απαλλάχθηκαν.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Η εξέλιξη θα μπορούσε να επιτρέψει στον Μπρίκνερ να εκδοθεί στην Πορτογαλία για επίσημη ανάκριση. Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο δικηγόρος του, Friedrich Fuelscher, είπε ότι η πορτογαλική απόφαση φαίνεται να είναι ένα «διαδικαστικό τέχνασμα». Η γερμανική αστυνομία είπε τον Ιούνιο του 2020 ότι η Μαντλίν θεωρείτο νεκρή και ότι ο ύποπτος, πιθανότατα ήταν υπεύθυνος για αυτό. Ωστόσο, οι Βρετανοί αξιωματικοί συνέχισαν να αντιμετωπίζουν την αντιμετωπίζουν ως αγνοούμενη και οι γονείς της «ακόμα ελπίζουν» η κόρη τους είναι ζωντανή.

Ο Μπρίκνερ αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή στη φυλακή Όλντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, για τον βιασμό μιας γυναίκας το 2005 στην ίδια περιοχή της περιοχής Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου χάθηκε η Μαντλίν.

Ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, γνωστός και ως Christian B στη Γερμανία λόγω των αυστηρών νόμων περί απορρήτου της χώρας, κρίθηκε ένοχος το 2019 για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καρλσρούη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, απέρριψε έφεση κατά της καταδίκης τον Νοέμβριο του 2020. Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου