Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γουχάν: Επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει του Σεληνιακού Νέου Έτους

Γεμάτοι κόσμο είναι οι δρόμοι της Γουχάν στην κεντρική Κίνα, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
του κορονοϊού, με τους κατοίκους να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες τους για το Σεληνιακό Νέο Έτος.

Η Γουχάν υπήρξε το επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας, με τις Αρχές να επιβάλουν καθεστώς απόλυτης καραντίνας από το τέλος Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου πέρυσι, με τα νοσοκομεία να γεμίζουν με ασθενείς και ετοιμοθάνατους.

Η πόλη είναι ελεύθερη από την Covid-19 εδώ και μήνες, ενώ η ζωή έχει επιστρέψει σχεδόν στην κανονικότητά της. Καθώς το βράδυ γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά τους, με τη Χρονιά του Βοδιού να ξεκινά την Παρασκευή, οι κάτοικοι έσπευσαν για τις αγορές της τελευταίας στιγμής σε τρόφιμα και διακοσμητικά είδη για τις οικογενειακές γιορτές

«Είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο 33χρονος Σονγκ Μπο που εργάζεται σε αυτοκινητοβιομηχανία. «Πέρυσι, μείναμε απλά σπίτι χωρίς να κάνουμε τίποτα…Φέτος, αν και πρέπει να φοράμε μάσκες, είναι πολύ καλύτερα» πρόσθεσε ενόψει του Σεληνιακού Νέου Έτους. Κάποιοι καταστηματάρχες ήταν επίσης αισιόδοξοι. «Όταν η πόλη τέθηκε σε lockdown, δεν υπήρχε κανείς στον δρόμο», δήλωσε ο Λι Χονγκ Γκανγκ, που πουλά φαναράκια. «Τώρα οι δουλειές ανοίγουν και πάλι και είμαι ικανοποιημένος με τις πωλήσεις». Ωστόσο, για τους εμπόρους στις αγορές νωπών προϊόντων, όπως η Γου Σιουχόνγκ, οι επιπτώσεις της καραντίνας συνεχίζουν να είναι αισθητές. Οι ημερήσιες πωλήσεις στο κατάστημα της Γου, που πουλά ξηρούς καρπούς, έχουν μειωθεί στο ήμισυ φέτος από το συνηθισμένο επίπεδο των 40.000 γιουάν (6.200 δολαρίων) ενόψει της γιορτής για το Σεληνιακό Νέο Έτος. «Είναι λυπηρό. Αυτή η χρονιά είναι τόσο τρομερή. Είχαμε 10 υπαλλήλους αλλά φέτος μπορούμε να τα καταφέρουμε στο κατάστημα με τέσσερις» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: Reuters/Aly Song

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου