Thursday, 25 April, 2024

«Δεκάδες» μπορεί να είναι τα θύματα Γερμανού νοσοκόμου

Γερμανός πρώην νοσοκόμος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δύο δολοφονίες είναι ύποπτος ότι σκότωσε δεκάδες ακόμα ασθενείς, κάνοντάς τους ένεση με φαρμακευτικές ουσίες για την καρδιά, αναφέρουν ερευνητές

Δικαστήριο είχε διατάξει την εκταφή 99 πρώην ασθενών του άνδρα -το όνομά του είναι μόνο γνωστό ως Νιλς Χ.- και ανακάλυψε ίχνη της φαρμακευτικής ουσίας σε 27 σορούς. Ο 39χρονος νοσοκόμος είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο για τον θάνατο δύο ασθενών. Παραδέχθηκε ότι τα θύματά του άγγιζαν τα 30. Ο άνδρας φέρεται να ήθελε να κερδίσει την αναγνώριση προχωρώντας σε ανάνηψη ασθενών και τους έδινε το φάρμακο για να σταματήσει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα μεταξύ των ετών 2003 και 2005. Τον Απρίλιο η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ερευνά τουλάχιστον 200 θανάτους ασθενών σε διάφορες κλινικές που εργαζόταν ο άνδρας.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ότι εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 30 για τα οποία υπάρχουν υποψίες μέχρι τώρα.

Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου