Friday, 19 April, 2024

Δηλητηρίασε τη γυναίκα του βάζοντας κυάνιο στα ροφήματά της!

Ένας οδοντίατρος από το Κολοράντο των ΗΠΑ φέρεται να δηλητηρίασε θανάσιμα τη σύζυγό του, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

Ο 45χρονος Τζέιμς Τόλιβερ Κρεγκ μάλιστα, φαίνεται πως πήγε στην ερωμένη του, μια ορθοδοντικό από το Τέξας με την οποία είχε ανταλλάξει σεξουαλικά μηνύματα, την ώρα που η γυναίκα του πέθαινε στο νοσοκομείο, υπό δική του ευθύνη, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση εντάλματος σύλληψης.

Ο Κρεγκ είχε ψάξει στο διαδίκτυο για το ποια δηλητήρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς να εντοπιστούν και παρήγγειλε ένα μπουκάλι με τοξικό κυανιούχο κάλιο στο γραφείο του, μόλις δύο ημέρες προτού η 43χρονη σύζυγός του, Άντζελα Κρεγκ, εισαχθεί στο νοσοκομείο, έχοντας παραπονεθεί για ζαλάδες και πονοκεφάλους, όπως αναφέρει η Daily Beast.

Η κατάσταση της Άντζελα επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την εισαγωγή της την περασμένη Τετάρτη και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα προτού κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή και στη συνέχεια αφαιρεθεί από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής την Κυριακή, δήλωσε η αστυνομία.

Η ένορκη κατάθεση δίνει μια εικόνα για το τι οδήγησε στην υποτιθέμενη δολοφονία- συμπεριλαμβανομένου ενός προβληματικού γάμου, απιστίας, οικονομικών προβλημάτων και ακόμη και ενός περιστατικού στο παρελθόν, κατά το οποίο ο οδοντίατρος φέρεται να δηλητηρίασε την Άντζελα. Η αδερφή της Άντζελα είπε στην αστυνομία πως ο γαμπρός της «είχε πολλαπλές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, είπε στην Άντζελα ότι ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από τότε που ήταν έφηβος και πως νάρκωσε την Άντζελα πριν από περίπου 5-6 χρόνια». Είπε επίσης πως η Άντζελα της είχε αναφέρει ότι ο Κρεγκ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας για δεύτερη φορά. Φέρεται μάλιστα, να είπε στην αδερφή της πως ο Κρεγκ την νάρκωσε επειδή σχεδίαζε να αυτοκτονήσει με θανατηφόρο ένεση και δεν ήθελε να προσπαθήσει να τον σώσει πριν προλάβουν τα φάρμακα να δράσουν.

Στις αρχές Μαρτίου, όταν η Άντζελα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα και πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, είπε στον σύζυγό της μέσω μηνύματος πως ένιωθε «ναρκωμένη». «Δεδομένης της ιστορίας μας, ξέρω ότι αυτό μπορεί να σε βάζει σε σκέψεις» απάντησε ο Κρεγκ. «Για την ιστορία, δεν σε νάρκωσα. Ανησυχώ πάρα πολύ όμως. Πραγματικά έδειχνες χλωμή πριν φύγω». Η αστυνομία πιστεύει ότι εκείνη την εποχή είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή στο ιατρείο του για να αναζητήσει πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και έκανε παραγγελίες για αρσενικό, κυάνιο και ολεανδρίνη-τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στο ιστορικό των αναζητήσεών του στον υπολογιστή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι δηλητηρίασε τα πρωτεϊνικά ροφήματα της συζύγου του με τις τοξίνες και τελικά την σκότωσε με το κυάνιο που παρήγγειλε στο γραφείο του.

Πώς κατάλαβαν οι Αρχές ότι ο οδοντίατρος δηλητηρίασε τη σύζυγό του

Το νήμα των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν είπε σε μια διευθύντρια στο γραφείο του πως περίμενε ένα πακέτο στο γραφείο του το οποίο ήταν προσωπικό και της ζήτησε να μην το ανοίξει. Ωστόσο, ένας άλλος υπάλληλος το άνοιξε κατά λάθος και όταν η διευθύντρια γραφείο το ξανασφράγισε, βρήκε μέσα «ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου και αυτό έγραφε ‘κυανιούχο κάλιο’» σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση. Η γυναίκα αυτή έψαξε στο Google για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το χημικό και ανακάλυψε πως η Άντζελα είχε εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η δηλητηρίαση από κυανιούχο κάλιο. Όταν η Άντζελα εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου, ειδοποίησε τον συνέταιρο του Κρεγκ και τη σύζυγό του για την ανακάλυψή της.

Στη συνέχεια, σε επίσκεψη στο νοσοκομείο, είπαν σε μια νοσοκόμα πως πίστευαν ότι η Άντζελα μπορεί να είχε δηλητηριαστεί με κυανιούχο κάλιο. Η εν λόγω νοσοκόμα κάλεσε την αστυνομία, όμως μέχρι να ελέγξουν τον οργανισμό της, η γυναίκα κατέληξε.

Ο οδοντίατρος από την πλευρά του, φέρεται να προσπάθησε να πει ότι παρήγγειλε το κυανιούχο κάλιο για τη σύζυγό του επειδή είχε τάσεις αυτοκτονίας. Είπε ότι εκείνη του ζήτησε να το παραγγείλει αφού είχε τα ιατρικά διαπιστευτήρια για να το κάνει, αλλά δεν πίστευε ότι θα το χρησιμοποιούσε πραγματικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου