Tuesday, 16 April, 2024

Δολοφονία επιχειρηματία στη Χαλκίδα: Συνελήφθη ο ένας δράστης στην Ολλανδία

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Ολλανδία, ο ένας εκ των δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Χαλκίδα. Πρόκειται για έναν 46χρονο αλλοδαπό.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις ολλανδικές αρχές, κατόπιν σχετικού Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, που είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία.
Ο δεύτερος δράστης συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου ο επιχειρηματίας που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος σε καρέκλα μέσα στο σπίτι του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί.
Εις βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2020, ενώ ο θάνατος του θύματος προήλθε δια ασφυξίας.
Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.
Γίνεται μνεία ότι οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου