Friday, 29 March, 2024

Δομινικανή Δημοκρατία: Ένοπλος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο και σκότωσε υπουργό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ορλάντο Χόρχε Μέρα, δολοφονήθηκε από έναν ένοπλο μέσα στο κτίριο του υπουργείου, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές.

Ο δράστης εισέβαλε στην αίθουσα όπου ήταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία σύσκεψη του υπουργού με τους υφυπουργούς και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με τρεις πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

“Είμαστε σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβη” ανέφερε στο Twitter το υπουργείο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ορλάντο Χόρχε Μέρα, δολοφονήθηκε από έναν στενό φίλο του μέσα στο γραφείο του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας. «Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι ότι, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη ζωή του σε μια ένοπλη επίθεση στο γραφείο του», είπε ο Ομέρο Φιγκερόα.

«Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

Σύμφωνα με τρεις πηγές του υπουργείου, ο ένοπλος μπήκε στο γραφείο του υπουργού, ενώ ήταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία σύσκεψη με τους υφυπουργούς, και άνοιξε πυρ. Εργαζόμενοι στο κτίριο είπαν ότι άκουσαν τουλάχιστον επτά πυροβολισμούς. Η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου