Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Εισβολή στο Καπιτώλιο: 8 μήνες φυλάκιση σε 38χρονο ταραχοποιό

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών επιβλήθηκε σε άνδρα που έλαβε μέρος στην εισβολή και τις ταραχές στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να εκτίσει ποινή 18 μηνών στη φυλακή. Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Paul Allard Hodgkins, από τη Φλόριντα, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία του κακουργήματος, με αφορμή τα γεγονότα της εισβολής στην αίθουσα της Γερουσίας, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε για τον 38χρονο ταραχοποιό και οπαδό του Τραμπ ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και εκείνος έγινε έτσι το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για κακούργημα στην παραβίαση του Καπιτωλίου, στις 6 Ιανουαρίου.
Την ημέρα της εισβολής, όπως δείχνουν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από το Καπιτώλιο, ο Paul Allard Hodgkins, εισέβαλε στην αίθουσα της Γερουσίας φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε “Trump 2020” και κρατούσε στον ώμο του μια τεράστια σημαία.
Οι εισαγγελείς, όπως αναφέρει το AP, ανέφεραν πως την ημέρα της εισβολής επιβιβάστηκε σε λεωφορείο μεταφέροντας σχοινί, προστατευτικά γυαλιά και γάντια σε ένα σακίδιο, στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως πήγε στην Ουάσινγκτον προετοιμασμένος για βία. Οι εισαγγελείς επιθυμούσαν να εκτίσει ποινή 18 μηνών στη φυλακή τονίζοντας πως “όπως κάθε ταραχοποιός, συμβάλει στον συνολικό κίνδυνο της δημοκρατίας”.
Παρ’ όλο όμως, που ο Hodgkins συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, δεν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε μεγαλύτερες οργανωμένες εισβολές, ενώ επιπλέον δεν δέχθηκε κατηγορία για επίθεση ή πρόκληση ζημιάς σε περιουσία. Ένας συνήγορός του, ζήτησε από τον Αμερικανό Επαρχιακό Δικαστή, Ράντολφ Μος, να μην επιβάλει ποινή φυλάκισης, λέγοντας ότι “η ντροπή που θα αποδώσει στον Hodgkins για το υπόλοιπο της ζωής του, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ως τιμωρία”.
Ο δικηγόρος του, κ. Leduc, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο του ως έναν κατά τ’ άλλα νόμιμο Αμερικανό, ο οποίος παρά το γεγονός πως ζούσε σε μια φτωχική περιοχή, ήταν εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων και δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας πως “ο πελάτης μου ξεπέρασε τη λογική για μια μόνο ώρα και ακολούθησε το πλήθος”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου