Thursday, 28 March, 2024

Εκκενώνεται ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά της Νορβηγίας με 1.300 επιβάτες

Μayday εξέπεμψε το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky ανοικτά των νορβηγικών ακτών και εκκενώνεται από τους 1.300 επιβάτες του.
Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία το Viking Sky υπέστη μηχανική βλάβη ανοικτά των νορβηγικών ακτών και πλέει ακυβέρνητο. Οι νορβηγικές αρχές κάνουν μια προσπάθεια, παράλληλα με την εκκένωση, να το οδηγήσουν προς τις ακτές.
Στο σημείο επικρατεί θαλασσοταραχή και έντονη κακοκαιρία, με τα κύματα -σύμφωνα με νορβηγικά ΜΜΕ- να φθάνουν τα 4 μέτρα.
Το Viking Sky βρίσκεται ανοικτά της Hustadvika, μόλις 2,5 ναυτικά μίλια (4,6 χλμ.) από την ακτή.
Το σημείο στο οποίο εξέπεμψε Mayday το Viking Sky. Το σημείο στο οποίο εξέπεμψε Mayday το Viking Sky.
Σύμφωνα με το νορβηγικό λιμενικό, το πλοίο κινούταν ανεξέλεγκτο και κατευθυνόταν προς της στεριά, όταν έστειλε το σήμα κινδύνου. Στο σημείο έχουν σπέσει δυνάμεις τους λιμενικού και ελικόπτερα, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση.
Οι επιβαίνοντες του Viking Sky θα μεταφέρονται ανά ομάδες των 20 με 30 ομάδων με ελικόπτερα στη στεριά, σε ένα πρόχειρο κέντρο που στήθηκε στις αρχές.
Οι υπεύθυνοι έχουν παραλάβει ήδη τη λίστα επιβατών προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.
Στις 5:15 ώρα Ελλάδος ήδη ένα ελικόπτερο είχε φθάσει στο κέντρο που έχει στηθεί, μεταφέροντας επιβαίνοντες από το κρουαζιερόπλοιο.
Στο σημείο υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί για τις πρώτες βοήθειες, ενώ εκεί κατευθύνονται και 60 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσουν.
Το πλοίο ανήκει στις Viking Ocean Cruises, μέρος του ομίλου Viking Cruises που ιδρύθηκε από τον Νορβηγό δισεκατομμυριούχο Torstein Hagen. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, η χωρητικότητα των επιβατών του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι 930 άτομα, ωστόσο αυτή την στιγμή στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 1.300 επιβάτες.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου