Friday, 19 April, 2024

Ενέκρινε η Γερμανία το ελληνικό πακέτο: 439 «ναι», 119 «όχι», 40 αποχές

Ενέκρινε η Γερμανία το ελληνικό πακέτο: 439 «ναι», 119 «όχι», 40 αποχές

Η έγκριση του νέου ελληνικού πακέτου στήριξης έγινε παρά τις ενστάσεις και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες

Με 439 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές η ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας «Bundestag» έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για το τρίτο ελληνικό πακέτο βοήθειας.

Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση της Bundestag, η οποία ξεκίνησε στις 11 πμ. και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 μ.μ (ώρα Ελλάδας) τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετές φορές.

Ιδιαίτερη ένταση επικράτησε όταν το αριστερό κόμμα «Die Linke» εξαπέλυσε πυρά κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η έγκριση του νέου ελληνικού πακέτου στήριξης έγινε παρά τις ενστάσεις και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως όσον αφορά την πραγματική βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Bundestag είχε εγκρίνει με 542 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 13 αποχές την τετράμηνη παράταση του δεύτερου ελληνικού προγράμματος.

πηγή:protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου