Friday, 29 March, 2024

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ο Γερμανός παιδόφιλος ερευνάται και για τη δολοφονία 16χρονης

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο της Μαντλίν ΜακΚάν ενδέχεται να βρίσκεται πίσω

και από τέταρτη άλυτη υπόθεση εξαφάνισης παιδιού. Οι βελγικές Αρχές ερευνούν αν ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος εμπλέκεται με τον μυστηριώδη θάνατο της 16χρονης Καρόλα Τίτζε το 1996. Η Καρόλα εξαφανίστηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της στο φλαμανδικό θέρετρο Ντε Χάαν στη Δυτική Φλάνδρα.

Η έφηβη ήταν αγνοούμενη για έξι ημέρες προτού το πτώμα της βρεθεί βίαια ακρωτηριασμένο σε αμμόλοφους. Μέρες πριν από την εξαφάνισή της, φέρεται να την είχαν δει με έναν Γερμανό τον οποίο η αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει αλλά απέτυχε. Εισαγγελείς στην Μπριζ επιβεβαίωσα στα τοπικά Μέσα ότι τώρα εξετάζουν την πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον θάνατο της Τίτζε με τον Μπρίκνερ μετά την υπόδειξή του ως βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν από την Πράια ντα Λουζ το 2007. Αμέσως μετά ο Μπρίκνερ συνδέθηκε με άλλες δύο εξαφανίσεις παιδιών.

Η οικογένεια του 6χρονου Ρενέ Χάζεε που εξαφανίστηκε από την Αλγκάρβε το 1996 αποκάλυψε ότι η αστυνομία άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, ενώ οι εισαγγελείς άνοιξαν και πάλι την υπόθεση της Ίνγκα Γκεχρίκε, της αποκαλούμενης Γερμανίδας Μάντι, από δάσος στη Σαξονία Άνχαλτ το 2015. Η υπόθεση εξαφάνισης της Καρολίνα το 1996, πάγωσε το 2016. Εκείνη την εποχή η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο του Γερμανού με τον οποίο το κορίτσι βρισκόταν στην ντίσκο αλλά ποτέ δεν ταυτοποιήθηκε. Ο δήμαρχος του Ντε Χάαν είπε: “Η κοινότητά μας έζησε ένα σοκ όταν το πτώμα της Καρόλα βρέθηκε σε δασική έκταση στους αμμόλοφους το 1996” σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό site VRT. “Φυσικά και θέλουμε τον δράστη να βρεθεί έπειτα από τόσο καιρό. Ας ελπίσουμε ότι η γερμανική έρευνα θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση” πρόσθεσε. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν εξαφανιστεί η Καρόλα, ο 6χρονος Ρενέ εξαφανίστηκε από παραλία του Αλγκάρβε. Ο μικρούλας από το Ελσντορφ της Γερμανίας έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο Φάρο, περίπου 25 μίλια από την Πράια ντα Λουζ όπου ζούσε ο Μπρίκνερ τότε. Ο Ρενέ εξαφανίστηκε ενώ έτρεχε ανάμεσα στους λουόμενους στην παραλία και χάθηκε από το βλέμμα της μητέρας του ενώ τα ρούχα του βρέθηκαν αργότερα στο νερό .

Οι παππούδες του είχαν πει ότι ο εγγονός τους ποτέ δεν θα κολυμπούσε μόνος του και σημείωσαν ότι τα ίχνη του χάθηκαν στο μέσο της άμμους, ενώ χθες ο πατέρας του Αντρέας είπε ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην εξαφάνισή του και τον Μπρίκνερ. Η υπόθεση αυτή έρχεται αφού οι ερευνητές άνοιξαν και την υπόθεση της Ίνγκα που εξαφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια, στις 2 Μαΐου 2015, περίπου 8 χρόνια από την εξαφάνιση της Μαντλίν από το πορτογαλικό θέρετρο στις 3 Μαΐου 2007. Μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση της Ίνγκα το αυτοκίνητο του Μπρίκνερ είχε εμπλακεί σε τροχαίο σε σταθμό υπηρεσιών κοντά στο σημείο απ’ όπου εξαφανίστηκε το κορίτσι.

enikos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου