Saturday, 20 April, 2024

Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην «Πράσινη Ζώνη» στη Βαγδάτη.

Η δολοφονία Σουλεϊμανί ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το RT, ένας πύραυλος Κατιούσα έπεσε στην Πράσινη Ζώνη στην περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη και πολλά κυβερνητικά κτίρια.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah οι επιθέσεις και οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την πρεσβεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την ιρακινή πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο εκείνη τη στιγμή τι συνέβη.

Πύραυλοι έπληξαν τη βάση Μπαλάντ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες
Δύο πύραυλοι Κατιούσα έπεσαν εντός της αεροπορικής βάσης Μπαλάντ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η βάση αυτή απέχει 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα, ρουκέτα έπληξε την «Πράσινη Ζώνη» της Βαγδάτης, όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές και κυβερνητικά κτίρια. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή έχουν αποκλειστεί.
Πεντάγωνο για δολοφονία Σουλεϊμανί: Δυστυχώς υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων κατά των ΗΠΑ

«Υπάρχει κίνδυνος; Δυστυχώς υπάρχει», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή αντιποίνων από την ιρανική πλευρά για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν σαφείς πληροφορίες ότι το Ιράν σχεδίαζε εκστρατεία βίας σε βάρος των Αμερικανών. Μάλιστα, κατά την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, ο Μίλεϊ τόνισε ότι οι επιθέσεις είναι ακόμη πιθανό να σημειωθούν. Δήλωσε ότι η απουσία ανάληψης δράσης κατά του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, θα είχε χειρότερες συνέπειες από την επιλογή της επίθεσης.

Στο διάγγελμά του λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Σουλεϊμανί για να σταματήσει έναν πόλεμο, όχι για να τον ξεκινήσει. Ωστόσο, όπως είπε, είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν απειληθεί η χώρα του.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου