Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για Συρία

Σε περαιτέρω βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία, συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όπως επίσης και την ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας- Τουρκίας.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών προσθέτοντας ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σημείωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια “έντονη συζήτηση” σήμερα σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά, και προέτρεψε τους κεντρικούς πρωταγωνιστές στη σύρραξη να επιτείνουν την πίεση με στόχο να δώσουν ώθηση στην προοπτική της διασφάλισης της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η εκεχειρία να παραμείνει σε ισχύ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση προκειμένου η μετάβαση να έχει προοπτικές” είπε ο Ολάντ από την Αίγυπτο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, και προειδοποίησε ότι “εάν οι διαπραγματεύσεις δεν επαναληφθούν, εάν οι μάχες αντιθέτως επαναληφθούν, θα υπάρξουν εκ νέου οι χειρότερες ανησυχίες για τους αμάχους”.

megatv.com

Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για Συρία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου