Friday, 29 March, 2024

Επικυρώνει ο Τραμπ τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Σύμφωνα με επείγουσα είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Λευκός Οίκος φέρεται τελικά να επικυρώνει

με την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου τις κυρώσεις που επιβάλλει νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, που έχει περάσει από τη Βουλή και το οποίο προβλέπει επιβολή κυρώσεων και μάλιστα άμεσων στην Τουρκία λόγω της προμήθειας και λειτουργίας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.
Πάντα κατά το Bloomberg, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελεί και τη μοναδική πηγή πληροφόρησης για το θέμα αυτό, είναι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αυτός που κατάφερε να μεταπείσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπενθυμίζεται προ ημερών ότι είχε ξεκαθαρίσει πως ήταν πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο που έχει ως πρόεδρος στο νομοσχέδιο αυτό.
Κατά το πρακτορείο ειδήσεων, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιες από τις 12 προβλεπόμενες κυρώσεις πρόκειται να υιοθετήσει τελικά ο Λευκός Οίκος. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την «πεπατημένη», συνήθως επιλέγονται πέντε από τις 12 αυτές κυρώσεις και επιβάλλονται αμέσως.
Την είδηση περί επικυρώσεως των κυρώσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ και την αλλαγή πορείας του Λευκού Οίκου αλλά και τον ρόλο του Μάικ Πομπέο αναπαράγουν από το πρωί τα τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα στα πρωτοσέλιδά τους.
Χαρακτηριστική είναι η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Sozcu (εθνικιστικές-κεμαλικές θέσεις).

zougla.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου