Thursday, 25 April, 2024

Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε βράχο χρυσού 160.000 δολαρίων

Ένας ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε έναν τεράστιο βράχο χρυσού αξίας 160.000 δολαρίων στην Αυστραλία.
Η ανακάλυψη έγινε στην πολιτεία της Βικτώριας σε μια περιοχή γνωστή ως «Χρυσό Τρίγωνο». Ο γεμάτος με χρυσό βράχο ζυγίζει 4,6 κιλά, από τα οποία τα 2,6 είναι το βάρος του πολύτιμου μετάλλου.
Το δείγμα χρυσού, που ονομάστηκε «Lucky Strike Nugget» μεταφέρθηκε στο κατάστημα Lucky Strike Gold στα τέλη του περασμένου έτους και έπεσε στα χέρια του ιδιοκτήτη Ντάρεν Καμπ, ο οποίος εκτίμησε την αξία του.
«Όταν βρέθηκε στα χέρια μου, μου έπεσε το σαγόνι. Ήταν απλά απίστευτο εύρημα που συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου», είπε ο Καμπ στο CNNi.
Ο Καμπ ασχολείται με την αναζήτηση χρυσού εδώ και 43 χρόνια και είπε ότι «δεν έχει δει ποτέ βράχο αυτού του μεγέθους με αυτή την ποσότητα χρυσού μέσα». Πολλές φορές, οι άνθρωποι πηγαίνουν στο μαγαζί με έναν βράχο που μοιάζει με χρυσό αλλά δεν είναι, πρόσθεσε.
Ο άντρας που βρήκε τον βράχο αρχικά πήγε για εκτίμηση μόνο τον μισό, ρωτώντας αν έχει κάποια αξία.
Ο βράχος ήταν πολύ βρώμικος, οπότε ο παρατηρητής, που δεν θέλει να κατονομαστεί, δεν μπορούσε να δει το χρυσό στο εξωτερικό του και τον έσπασε στα δύο γιατί νόμιζε ότι θα υπήρχε ένα ψήγμα χρυσού μέσα, είπε ο Καμπ.
Μόλις καθαρίστηκε, «μπορούσες να δεις τον χρυσό να βγαίνει από παντού από το βράχο», είπε.
Ο ανιχνευτής χρησιμοποίησε έναν ανιχνευτή Minelab Equinox 800 που κοστίζει 800 δολάρια.
«Απλώς αποδεικνύει ότι ένα μηχάνημα 800 δολαρίων μπορεί να βρει χρυσό», τόνισε ο Καμπ, ο οποίος είπε ότι το κατάστημά του πουλάει περισσότερους ανιχνευτές πρόσφατα, πιθανότατα επειδή έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον και οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Το μεγαλύτερο δείγμα χρυσού που έχει βρει ο Καμπ ήταν ένα κομμάτι 680 γραμμαρίων, το οποίο τώρα θα αξίζει περίπου 46.753 δολάρια. Είπε ότι πριν από περίπου 10 χρόνια, ο φίλος του βρήκε ένα ψήγμα χρυσού κοντά στα δύο κιλά.
Ένα γραμμάριο χρυσού κοστίζει επί του παρόντος περίπου 63 δολάρια. «Αξίζει να το ψάξετε», είπε ο Καμπ.
Το 2020, χρυσοθήρες στη νότια Αυστραλία βρήκαν δύο τεράστια ψήγματα αξίας 250.000 δολαρίων σε ιστορικά κοιτάσματα χρυσού.
Το 2013, ένας ερασιτέχνης εξερευνητής ανακάλυψε ψήγμα αξίας τουλάχιστον 300.000 δολαρίων.
Η ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων χρυσού στις περιοχές Ballarat και Bendigo της Βικτώριας το 1851 αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των χρυσοθήρων στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1850.
Ήταν συνηθισμένο φαινόμενο για όσους αναζητούσαν την τύχη τους να βρίσκουν τεράστια ψήγματα, με το μεγαλύτερο να είναι το «Holtermann Nugget», το οποίο ζύγιζε πάνω από 200 κιλά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου