Friday, 29 March, 2024

Εργασία με θέμα «σχεδιάστε την κηδεία σας» σε… μαθητές βρετανικού σχολείου!

«Σχεδιάστε την κηδεία σας» ήταν ο τίτλος εργασίας που ανέθεσαν σε 13χρονους μαθητές οι καθηγητές βρετανικού σχολείου

ζητώντας τους να διαλέξουν ακόμα και φέρετρο.
Η εργασία δόθηκε στο μάθημα των Θρησκευτικών στους μαθητές της 8ης τάξης του καθολικού σχολείου Σεν Πολ, στο Λέστερ, και περιλάμβανε μια φόρμα, στην οποία θα έπρεπε να συμπληρώσουν διαφόρων ειδών επιλογές που θα έκαναν για την κηδεία τους και να τις αιτιολογήσουν.
Ανάμεσα σε αυτές ήταν αν θα προτιμούσαν να ακούγεται μουσική της αρεσκείας τους ή εκκλησιαστικοί ύμνοι ή αν θα ήθελαν λουλούδια και στεφάνια. Ακόμη, έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε ταφή και αποτέφρωση, να διαλέξουν το φέρετρό τους, αλλά και να συντάξουν λίστα με τα άτομα που θα ήθελαν να παραβρεθούν.
Η Τζέμα Μάρστον, μητέρα μαθητή της 8ης τάξης, ανάρτησε φωτογραφία της αμφιλεγόμενης εργασίας στο facebook, γράφοντας: «Αισθάνεται κανένας άλλος ότι είναι υπερβολικό να ζητάνε από τα παιδιά να σχεδιάζουν τις κηδείες τους ή είμαι εγώ υπερβολική»;
Τον εκνευρισμό της συμμερίστηκαν αρκετοί ακόμα γονείς, που θεώρησαν ότι οι καθηγητές του σχολείου ξεπέρασαν τα όρια, αναγκάζοντας τη διεύθυνσή του να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι η εν λόγω εργασία απεστάλη «κατά λάθος» στους μαθητές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου