Thursday, 25 April, 2024

Ερντογάν από Κερασούντα: Εμπρηστική αναφορά για τους Πόντιους

Μια ιδιαίτερα προκλητική αναφορά στον Ελληνισμό του Πόντου είχε η ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

στην Κερασούντα ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου στην Τουρκία, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε… πατάτες και κρεμμύδια.

«Η Κερασούντα, αυτά τα πάτρια εδάφη, τα είχε κάνει κόλαση για τις συμμορίες του Πόντου χθες. Πιστεύω ότι η Κερασούντα θα κάνει κόλαση την πατρίδα στους κλακαδόρους του όρους Καντίλ (σ.σ. Κούρδους) και στους Γκιουλενιστές. Ξέρω ότι δεν θα θυσιάσετε τον ηγέτη σας ούτε για κρεμμύδια ούτε για πατάτες» είπε ο Ερντογάν, κάνοντας αναφορά στο βίντεο που ανήρτησε ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο οποίο κρατούσε ένα κρεμμύδι, για να καταδείξει το πρόβλημα ακρίβειας που μαστίζει τη γείτονα.

Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά το «χαρτί» της τρομοκρατίας: «Πάρτε έναν γείτονα, τον σύζυγο ή τον φίλο σας για να μας ψηφίσουν, να ψηφίσουν τη Λαϊκή Συμμαχία. Αλλιώς, οι τρομοκράτες θα έρθουν και θα στοιχειώσουν τη χώρα μας. Υπάρχουν προδότες της FETO (σ.σ. Γκιουλενιστές) που έρχονται και θα πάρουν τα παιδιά σας από τα χέρια σας. Κλείνουν τη βαλβίδα του αερίου από τη Μαύρη Θάλασσα, ρίχνουν τσιμέντο στο πετρέλαιο που βρήκαμε στο όρος Γκαμπάρ. […] Γεμίζουν τις πόλεις μας με αίμα και φωτιά», είπε ο Ερντογάν σε δραματικούς τόνους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου