Thursday, 28 March, 2024

Ερντογάν: Ξεκίνησε η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη – «Τα σχέδια των Ελλήνων απέτυχαν»

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο «σουλτάνος» δήλωσε ότι μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν ξεκινήσει να κινούνται προς τη Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση

της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης στην Τρίπολη, υπό τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ – Νέες «βολές» κατά Αθήνας και Λευκωσίας: «Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει»
Στρατεύματα στη Λιβύη άρχισε να στέλνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αναφορές τουρκικών και αραβικών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν ξεκινήσει να κινούνται προς τη Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσουν την σταθερότητα στην περιοχή.
Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως η χώρα του ξεκίνησε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης, στην Τρίπολη, υπό τον πρωθυπουργό, Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε στους σταθμούς CNN Turk και Kanal D.
Στην ίδια συνέντευξη, αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει πρόσφατα η Σαουδική Αραβία, καταδικάζοντας την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε: «Δεν μας ενοχλεί η καταδίκη της Σαουδικής Αραβίας. Τουναντίον, εμείς καταδικάζουμε την ανακοίνωση του Ριάντ».
Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αποτύχει, ανέφερε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι δεν αντέχουν τη συμφωνία για καθορισμό θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στο Ιράκ και θεωρεί τις πρόσφατες επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βαγδάτη ως τέτοιες. Σημείωσε πως η χώρα του καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη μείωση της έντασης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, είπε ότι, πέραν των περιφερειακών ζητημάτων, θα συζητήσουν το θέμα του αγωγού Turk.
protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου