Thursday, 28 March, 2024

Ερντογάν: Στην Αγία Σοφία για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή του 2021

Στην Αγία Σοφία μετέβη ο Τούρκος Πρόεδρος για τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, που ήταν και η πρώτη για τη νέα χρονιά.

Στην Αγία Σοφία, η οποία ως γνωστόν με απόφαση των τουρκικών Αρχών έχει μετατραπεί σε τζαμί, μετέβη σήμερα Πρωτοχρονιά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προσευχή της Παρασκευής, η οποία είναι και η πρώτη για το νέο έτος.
Εξερχόμενος της Αγίας Σοφίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε το 2020 «μια χρονιά γεμάτη πόνο για όλη την ανθρωπότητα».
Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι στην Τουρκία έχουν φτάσει ήδη 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ενώ στόχος είναι να υπάρξει προμήθεια 50 εκατομμυρίων εμβολίων από την Κίνα και σημαντικό αριθμό από τη Γερμανία. Ενώ όπως επισήμανε, υπάρχει περίπτωση κοινής παραγωγής εμβολίου με τη Γερμανία.
Χαρακτήρισε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί «ως στέμμα του 2020», ενώ όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sözcü», που χαρακτήρισε τη λειτουργία της ως τζαμί «καταστροφική», σχολίασε:
«Δεν διαβάζω την Sözcü. Κανείς δεν πρέπει να δίνει χρήματα για να την αγοράσει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου