Friday, 29 March, 2024

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο»

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο, απορρίπτοντας το αίτημα ενός 70χρονου από τη Γαλλία που ζητά εδώ και 8 χρόνια να εγγραφεί στο πιστοποιητικό γέννησης του «ουδέτερο» φύλο αντί για «αρσενικό».

Το αίτημα του 70χρονου βασίζεται στο γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς ανδρικά ή γυναικεία σεξουαλικά όργανα αρά ότι είναι μεταξύ των δύο φύλων. Είχε προσφύγει σε δικαστήριο της Γαλλίας για την αλλαγή στο πιστοποιητικό γέννησής του. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε το γαλλικό κράτος στις 31 Ιανουαρίου.

Ο 70χρονος είδε το αίτημά του να απορρίπτεται από όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων της Γαλλίας, γι’ αυτό και κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο δέχεται να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις σε σπάνιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει στην απόφασή του ότι αναγνωρίζει τον πόνο αυτού του ανθρώπου αλλά θεωρεί ότι η Γαλλία θα αποφασίσει «με το δικό της ρυθμό» αν και ποτέ θα επιλέξει να προσθέσει ένα τρίτο φύλο στα επίσημα έγγραφά της. Αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανία, η Ινδία, η Αυστραλία, το Νεπάλ και η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζουν τρίτο «ουδέτερο» φύλο. Σε αυτό το σημείο, ο 70χρονος σκέφτεται να κάνει έφεση στην ανώτατη βαθμίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου