Wednesday, 24 April, 2024

Εύζωνες από την Ελλάδα, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας υποδέχθηκε την αποστολή Ευζώνων από την Ελλάδα

Την αποστολή των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς υποδέχθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Περιφέρεια Μελβούρνης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, περιστοιχούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο.

Ο αρχηγός της αποστολής, Λοχαγός Σταύρος Κουλούμπας, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή των μελών της Προεδρικής Φρουράς για την επίσκεψη, ενώ μετέφερε τις ευχές και τους χαιρετισμούς της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς και του Ταγματάρχη Β. Σακελαρόπουλου, ο οποίος λόγω αδιαθεσίας παρέμεινε στο ξενοδοχείο.

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, αφού καλωσόρισε τους Εύζωνες στη Μελβούρνη, τους ευχήθηκε καλή παραμονή και ακολούθως αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψής τους στην πέμπτη ήπειρο κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Ορθόδοξου Πάσχα, και κατά τους εορτασμούς της Ημέρας των ANZAC’s. Επίσης, τούς προσέφερε συλλεκτικά νομίσματα τα οποία εκδόθηκαν με αφορμή τους εορτασμούς στην Αυστραλία της Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και γραμματόσημα από την Επετειακή Σειρά που εξέδωσαν τα Αυστραλιανά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ο Λοχίας κ. Κουλούμπας, μαζί με τον Κρητικό Εύζωνα κ. Μιχαήλ Κουκιαδάκη, παρέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο ένα γνήσιο τσαρούχι, σε ανάμνηση της επίσκεψης.

Την ομάδα των Ευζώνων συνόδευε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Επετείου Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου