Friday, 29 March, 2024

ΗΠΑ: Έστειλε 47.130 μηνύματα στον φίλο της, τον ώθησε στην αυτοκτονία,…

Μια πρώην φοιτήτρια του Κολεγίου της Βοστόνης, στις ΗΠΑ, δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον ρόλο που έπαιξε στην αυτοκτονία του φίλου της

τον οποίο παρότρυνε διαρκώς να βάλει τέλος στη ζωή του, κακοποιώντας τον λεκτικά, σωματικά και ψυχολογικά.

Η Ινγιάνγκ Γιου, 23 ετών, κατέληξε σε συμφωνία με τις εισαγγελικές αρχές και δήλωσε ένοχη ώστε να μην εκτίσει ποινή φυλάκισης. Ο δικαστής Ρόμπερτ Ούλμαν την καταδίκασε σε φυλάκιση 2,5 ετών με 10ετή αναστολή και της απαγόρευσε να αποκομίσει οποιοδήποτε κέρδος από την πολύκροτη υπόθεση. Αν τηρήσει τους όρους θα αποφύγει τη φυλακή. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τους δύο τελευταίους μήνες της 18μηνης σχέσης τους η Γιου έστειλε στον 22χρονο Αλεξάντερ Αρτούλα 47.130 μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο, εξαπολύοντας μια «εκστρατεία κακοποίησης» και προτρέποντάς τον να αυτοκτονήσει και «να ψοφήσει».

Ο Αρτούλα, από το Σίνταρ Γκρόουβ του Νιου Τζέρσι, πήδηξε από ένα πάρκινγκ τον Μάιο του 2019, λίγες ώρες πριν από την τελετή αποφοίτησής του από το Κολέγιο. Η υπόθεση είχε πολλές ομοιότητες με εκείνη της Μισέλ Κάρτερ, η οποία καταδικάστηκε το 2017 για ανθρωποκτονία εξ αμελείας επειδή προέτρεπε τον έφηβο φίλο της να αυτοκτονήσει, με μηνύματα στο κινητό του και τηλεφωνήματα.

Με βάση τη συμφωνία της με την εισαγγελία η Γιου θα πρέπει να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία, να συμπληρώσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας και να μην πουλήσει την ιστορία της έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου