Friday, 19 April, 2024

ΗΠΑ: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα συγκρούστηκε με πυλώνα του ηλεκτρικού ρεύματος

και έμεινε να κρέμεται σε ύψος περίπου 30 μέτρων από το έδαφος.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, 85.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς οι αρμόδιες αρχές χρειάστηκε να θέσουν τον πυλώνα εκτός λειτουργίας, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του αεροσκάφους.

Η είδηση ​​της συντριβής επιβεβαιώθηκε σε δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA), η οποία επιβεβαίωσε και τον αριθμό των επιβαινόντων.

«Ένα μονοκινητήριο Mooney M20J συνετρίβη σε καλώδια κοντά στο Αεροδρόμιο της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Γκάιτερσμπουργκ του Μάντσεστερ, γύρω στις 5:40 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η πυκνή ομίχλη που είχε απλωθεί στην περιοχή την ώρα του ατυχήματος κατέστησε τη διάσωση των επιβατών ακόμη δυσκολότερη. Εν τέλει οι διασώστες κατάφεραν να απομακρύνουν από το αεροσκάφος με ασφάλεια τόσο τον πιλότο, όσο και τον συνεπιβάτη του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της σημερινής ημέρας (28/11).

Η αστυνομία του Μέριλαντ ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι ο πιλότος ταυτοποιήθηκε ως ο 65χρονος Πάτρικ Μέρκλ, από την Ουάσιγκτον, DC. Ο επιβάτης ήταν ο 66χρονος Τζέι Γουίλιαμς από τη Λουιζιάνα.

Οι δύο επιβαίνοντες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σχεδόν επτά ώρες μετά τη συντριβή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ορθοπεδικών τραυμάτων από τη συντριβή και την υποθερμία.

Ο Γουίλιαμ Σμάους, κάτοικος της περιοχής, είπε στο κανάλι WJLA ότι πήγαινε για δείπνο με τον γιο του όταν είδε «δύο μεγάλες λάμψεις» στον ουρανό και στη συνέχεια πολλά πυροσβεστικά οχήματα να περνούν μπροστά από το σημείο που βρισκόταν. Η εταιρεία ηλεκτροδότησης Pepco ανακοίνωσε ότι αποκαταστάθηκε το ρεύμα σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν περίπου έξι ώρες μετά τη συντριβή, αν και τα δημόσια σχολεία της κομητείας Montgomery ανακοίνωσαν ότι όλα τα σχολεία θα έμεναν κλειστά σήμερα, ως αποτέλεσμα της «εκτεταμένης διακοπής ρεύματος και των επιπτώσεών της στην ασφάλεια και τη λειτουργία των σχολείων». Η FAA ανέφερε στη δήλωσή της ότι θα διερευνήσει το περιστατικό μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την έρευνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου