Friday, 19 April, 2024

ΗΠΑ: Μοτοσικλετιστής-κασκαντέρ σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ άλματος

Με τραγικό τρόπο έχασε την ζωή του την Πέμπτη, ένας 28χρονος άνδρας, στις ΗΠΑ, όταν επιχείρησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ

άλματος με μοτοσικλέτα από ράμπα.
Ο Άλεξ Χάρβιλ, που ζούσε στην περιοχή Εφράτα της Ουάσινγκτον, ήλπιζε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, που είναι τα 351 πόδια (περίπου 107 μέτρα), στο Moses Lake Airshow που έγινε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον
Το βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του θεατής, δείχνει τη στιγμή της συντριβής της μοτοσικλέτας στο έδαφος. Ο 28χρονος παίρνει φόρα και αναπτύσσει ταχύτητα με τη μοτοσικλέτα, ορμάει στην ράμπα και δευτερόλεπτα μετά καρφώνεται στη κορυφή του χωμάτινου λόφου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την ράμπα. Δυστυχώς, ο αναβάτης είχε άσχημη προσγείωση στην πρόβα, καθώς έφυγε από τις μπάρες. Ο Χάρβιλ βρέθηκε περίπου 6 μέτρα μακριά από τη μηχανή του, ενώ το κράνος βγήκε από το κεφάλι του.
Ο Χάρβιλ είχε σκοπό να σπάσει το ρεκόρ του Αυστραλού Ρόμπι Μάντισον που είχε κατορθώσει από τις 29 Μαρτίου 2008, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει ρεκόρ άλματος το 2013, φτάνοντας τα 297 πόδια (περίπου 95 μέτρα).
Είχε ακόμη αγωνιστεί στο AMA MX, στο AMA SX, και σε άλλα πρωταθλήματα Motocross. Ήταν παντρεμένος, ενώ μόλις ένα μήνα πριν το άλμα που τελικά του στέρησε τη ζωή, είχε έρθει στη ζωή το δεύτερο παιδί του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου