Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΗΠΑ: Αστυνομικοί τραυματίες στο Καπιτώλιο

Πολλοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Καπιτώλιο.
Τουλάχιστον ένας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως και πολίτες.

Στο Καπιτώλιο ειδικές δυνάμεις, καθ’ οδόν η Εθνοφρουρά
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αντιμετώπισης των βίαιων διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Ειδικές δυνάμεις (SWAT) βρίσκονται εντός του κτιρίου, ενώ έγινε χρήση χημικών έξω από αυτό, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα, καθ’ οδόν βρίσκεται η Εθνοφρουρά.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, ολόκληρη η Εθνική Φρουρά της Ουάσινγκτον ενεργοποιήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.
Μέλη της Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον και από τις γειτονικές πολιτείες της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά την προσπάθεια υποστηρικτών του Τραμπ να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.
Αυτή η ανάπτυξη των ένοπλων ενισχύσεων ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, καθώς και από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Εθνοφρουρά της Ουάσινγκτον με 1.100 μέλη της κλήθηκε να υποστηρίξει την επιβολή του νόμου.
Την ίδια ώρα, εντός του Καπιτωλίου βρίσκονται δυνάμεις SWAT προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου