Wednesday, 24 April, 2024

ΗΠΑ: Σχεδόν 1.400 αναφορές θανάτων σε 76 εκατ. εμβολιασμούς

Για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκαν λιγότερα από 40.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Μετά την κορύφωση με σχεδόν 300.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες την 8η Ιανουαρίου, ο αριθμός των μολύνσεων σε ημερήσια βάση άρχισε σταδιακά να κατεβαίνει στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν από το Χάλογουιν, τη γιορτή των Ευχαριστιών και τις γιορτές του τέλους του έτους, συνώνυμες με πολλές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα και την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού.
Άλλη μια ενθαρρυντική ένδειξη στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη (πάνω από 520.000 νεκροί) είναι πως οι εβδομαδιαίοι μέσοι όροι των θανάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία μειώνονται.
Τρία εμβόλια στη «μάχη»
Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ επιταχύνεται, με τα (τρία, πλέον) εγκεκριμένα εμβόλια: αυτό της συμμαχίας Pfizer/BioNTech, αυτό της Moderna και, εδώ και λίγες ημέρες, αυτό της Johnson & Johnson. Οι ενέσεις με το τελευταίο σκεύασμα, που χορηγείται σε μία δόση, ξεκίνησαν την Τρίτη.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί οδεύει να ξεπεράσει εκείνον των καταγεγραμμένων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας.
Επικαλούμενες τα καλά νέα, αμερικανικές πολιτείες αίρουν η μια πίσω από την άλλη περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονταν για να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού. Η εφαρμογή τέτοιων μέτρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτειακές αρχές.
Οι ανακοινώσεις τους θορύβησαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που τις θεωρεί πολύ πρόωρες. Πρόκειται για «μεγάλο σφάλμα», στηλίτευσε, καλώντας τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να φορούν μάσκες ακόμη κι αν πάψει να είναι υποχρεωτικό αυτό το μέτρο προστασίας στις πολιτείες τους. Παρόμοιες προειδοποιήσεις απηύθυναν αξιωματούχοι υπηρεσιών δημόσιας υγείας
Πάνω από 76 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 χορηγήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως την 1η Μαρτίου 2021.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το VAERS έλαβε 1.381 αναφορές θανάτου (0,0018%) μεταξύ ατόμων που έλαβαν εμβόλιο COVID-19. Οι γιατροί CDC και FDA επανεξετάζουν κάθε αναφορά περίπτωσης θανάτου μόλις ειδοποιηθούν και το CDC ζητά ιατρικά αρχεία για περαιτέρω αξιολόγηση των αναφορών. Μια ανασκόπηση των διαθέσιμων κλινικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών θανάτου, αυτοψίας και ιατρικών αρχείων, δεν αποκάλυψε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός συνέβαλε στους θανάτους των ασθενών. Το CDC και το FDA θα συνεχίσουν να ερευνούν αναφορές για ανεπιθύμητα συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, που αναφέρθηκαν στο VAERS.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου