Wednesday, 24 April, 2024

Η Βραζιλία θρηνεί 653 νεκρούς σε μια μέρα και ο Μπολσονάρο… τρώει χοτ ντογκ

Ζωάρα κάνει ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει χωρίς έλεος ζωές στη Βραζιλία.
Την ώρα που το ίνδαλμά του (Ντόναλντ Τραμπ) έπαιζε γκολφ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας σχεδόν τον μιμούνταν.

Που σημαίνει πως δεν… ασχολούνταν με την πανδημία που σαρώνει στη χώρα του κι έχει κάνει τη Βραζιλία τη δεύτερη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία καταγράφηκαν άλλοι 653 θάνατοι, με τους νεκρούς να έχουν πλέον φτάσει τους 22.666. Την ίδια στιγμή, αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) αυξήθηκε κατά 15.813 στα 363.211.
Παρά την υγειονομική καταστροφή στη Βραζιλία, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο πήρε μέρος χθες Κυριακή (24.05.2020) σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, αψηφώντας για άλλη μια φορά τις συστάσεις των γιατρών και τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος εναντιώνεται στα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι τοπικές αρχές στις περισσότερες πολιτείες, εμφανίστηκε μπροστά στο προεδρικό μέγαρο φορώντας λευκή μάσκα. Αλλά πολύ γρήγορα την έβγαλε για να χαιρετήσει το πλήθος, να σφίξει χέρια, να αγκαλιάσει υποστηρικτές του. Δεν δίστασε να πάρει ένα παιδί στους ώμους.

Το Σάββατο το βράδυ δε, βγήκε στους δρόμους της Μπραζίλια και πήγε σε καφετέρια για να πάρει χοτ ντογκ και αναψυκτικό. Και το έκανε μαζί με πολλούς άλλους, χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς καμία απόσταση. Το βράδυ, πάντως, σε αντίθεση με τη συγκέντρωση όπου πήγε χωρίς μάσκα, φορούσε κανονικά τη μαύρη μάσκα του και έβγαλε selfies με υποστηρικτές του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου